Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διεκόπη το Eurgroup – Nαυαγεί το σενάριο της συμβιβαστικής λύσης

tags :
Διεκόπη το Eurgroup – Nαυαγεί το σενάριο της συμβιβαστικής λύσης
Διεκόπη (στις 21:00 ώρα Ελλάδος) για μια ώρα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εμπλοκή
Διεκόπη (στις 21:00 ώρα Ελλάδος) για μια ώρα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που ξεκίνησε με καθυστέρηση στις 17:00, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εμπλοκή, από τη στιγμή που οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης ήταν αδύνατο να καταλήξουν σε μια συμβιβαστική λύση.  
Η Γερμανία μαζί με τους στενούς της συμμάχους την Ολλανδία και την Αυστρία, έβαλαν πάνω στο τραπέζι πρόταση όσες χώρες, πάρουν προληπτικές πιστωτικές γραμμές με χαλαρά κριτήρια χρηματοδότησης, όταν επιστρέψουν στην κανονικότητα οι οικονομίες να προχωρήσουν σε αποπληρωμή αυτών των χρημάτων σε μνημονιακούς όρους.
Οι όροι θα αποκρυσταλλωθούν μετά το πέρας της κρίσης.
Κατ΄ ουσία το μπλοκ της Γερμανίας, Ολλανδίας και Αυστρίας ζητούν να επιβληθούν μνημονιακές προδιαγραφές, όταν περάσει η κρίση του κορωνοιού, εξέλιξη που προκάλεσε την αντίδραση χωρών όπως Ιταλίας, Ισπανίας και πιο ήπια της Γαλλίας.
Εμπλοκή υπήρξε και στην πρόταση των Γάλλων για τη σύσταση ειδικού ταμείου χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει αργότερα, ενώ είναι πιθανό να μην υπάρξουν αποφάσεις και να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης