Τελευταία Νέα
Speculator

Αδύναμος κρίκος οι τράπεζες στην αντίδραση της αγοράς από τα χαμηλά της 17/3 – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

tags :
Αδύναμος κρίκος οι τράπεζες στην αντίδραση της αγοράς από τα χαμηλά της 17/3 – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Χειρότερες επιδόσεις έναντι άλλων εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης καταγράφουν οι τράπεζες – Ποιες έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο από τα χαμηλά της αγοράς
Με την αγορά να προσπαθεί να μαζέψει μέρος των απωλειών από την πρόσφατη κατάρρευση και να τα έχει πάει εξαιρετικά μέχρι σήμερα, πολλές μετοχές έχουν καταφέρει να καταγράψουν μεγάλη άνοδο από τα χαμηλά και να περιορίσουν αισθητά τις απώλειες από αρχή του έτους.
Οι πρώτες τοποθετήσεις των επενδυτών δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό προτιμούν μετοχές με καλά θεμελιώδη και υψηλή ρευστότητα, μετοχές δηλαδή εταιρειών που θα είναι παρούσες και την επόμενη μέρα.
Το ΧΑ στις 17 Μαρτίου κατέγραψε χαμηλό στις 470 μονάδες (ενδοσυνεδριακό) και οι απώλειες από την αρχή του έτους μέχρι εκείνη τη μέρα ήταν της τάξης του 44,8%.
Από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα η αντίδραση της αγοράς είναι της τάξης του 23,5% και έτσι έχει περιορίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 33,7%.
Τη μεγαλύτερη άνοδο από τα χαμηλά της αγοράς έχει καταγράψει η ΔΕΗ με 49,7%, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 35,46%.
Οι επενδυτές περιμένουν βελτίωση των μεγεθών λόγω των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, ενώ η πτώση του πετρελαίου και των τιμών ρύπων την επηρεάζουν θετικά.
Η μετοχή έχει αποδόσεις ανάλογες πλέον με αυτές της αγοράς.
Η Jumbo έχει καταγράψει μικρότερη άνοδο (35,9%) αλλά από την αρχή του έτους χάνει τώρα 20% και έχει έτσι καλύτερη απόδοση από αυτή της αγοράς.
Αντίστοιχη είναι και η εικόνα της Coca Cola, όπου οι δυνατές τελευταίες συνεδριάσεις την έφεραν στην τρίτη θέση ανόδου μεταξύ των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Εξαιρετική και η πορεία της Motor Oil, με άνοδο 33,8% αλλά από την αρχή του έτους έχει απώλειες αντίστοιχες με αυτές της ΔΕΗ.
Οι τράπεζες φαίνεται ότι απέχουν σημαντικά ώστε να φτάσουν να έχουν αποδόσεις ανάλογες με αυτές της αγοράς.
Η Πειραιώς έχει ενισχυθεί 31,4% στις μέρες της αντίδρασης αλλά από την αρχή του έτους χάνει άνω του 55%.
Η Alpha Bank έχει άνοδο μόλις 7% από τα χαμηλά της και από την αρχή του έτους χάνει 63%, ενώ η Eurobank με άνοδο 11,8% από 17 Μαρτίου περιόρισε τις απώλειες στο 58% που είναι εξαιρετικά υψηλές.
Η Εθνική έχει απώλειες από την αρχή του έτους 58% μετά και την άνοδο κατά 25,8% από τα χαμηλά.
Η μετοχή της Fourlis δεν έχει καταφέρει να αντιδράσει από τα χαμηλά της αγοράς και συνέχισε να πιέζεται με αποτέλεσμα από 17/3 να χάνει 19% και από την αρχή του έτους 44%.
Η Ελλάκτωρ επίσης έχει μηδενική βελτίωση από 17 Μαρτίου και από την αρχή του έτους χάνει 61%.
Αξίζει να τονιστεί η Τέρνα Ενεργειακή, η οποία υποχωρεί από την αρχή έτους μόλις κατά 0,77% μετά την άνοδο κατά 21% από 17/3.
Απώλειες μικρές από την αρχή του έτους καταγράφουν και οι μετοχές των ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης με αποτέλεσμα να έχουν απόδοση καλύτερη από αυτή της αγοράς.
 
Image
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης