Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία - Κορωνοϊός: Συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει η αύξηση των κρουσμάτων μόλις κατά 2,5% σε 24 ώρες

tags :
Αυστρία - Κορωνοϊός: Συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει η αύξηση των κρουσμάτων μόλις κατά 2,5%  σε 24 ώρες
Μέσα στις 4 προηγούμενες ημέρες το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων περιορίστηκε κατά μέσο όρο στο 2,41%
Αφορμή για συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει η εξέλιξη των αριθμών στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, τα οποία σήμερα (7/4/20) το απόγευμα ανέρχονταν σε 12.633, που σημαίνει μία αύξηση μόνον κατά 2,56% σε σχέση με χθες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Rudolf Anschober.
Μέσα στις τέσσερις προηγούμενες ημέρες το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων περιορίστηκε κατά μέσο όρο στο 2,41%, ενώ το χρονικό διάστημα για έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων, που στα μέσα Μαρτίου ήταν 3,7 ημέρες, τώρα βρίσκεται στις 21 ημέρες.
Επίσης, για τέταρτη κατά σειρά ημέρα, ο αριθμός των αποθεραπευμένων στην Αυστρία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, υπερβαίνει εκείνον των νέων μολύνσεων με τον κορωνοϊό, και, όπως αναφέρουν τα σημερινά επίσημα στοιχεία, ενώ, από χθες έως σήμερα έχουν αποθεραπευθεί 583 ασθενείς, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 314.
Με αυτά τα νέα στοιχεία και ενώ οι θάνατοι είναι στους 243, επιβεβαιώνεται μία εξέλιξη που είχε δώσει ήδη την περασμένη Παρασκευή αφορμή για κάποια συγκρατημένη αισιοδοξία, όταν για πρώτη φορά παρουσιαζόταν, σε εικοσιτετράωρη θεώρηση, μία μείωση των θετικών περιστατικών.
Στις αποψινές δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζοντας τους αριθμούς αυτούς ως "μεγάλη επιτυχία", επισήμανε ότι πριν από μερικές εβδομάδες το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων ήταν πάνω από 40%, μέσα στις προηγούμενες ημέρες παρέμεινε σταθερό στην περιοχή κάτω από το μέσο μονοψήφιου αριθμού, "και αυτή η πτώση στην καμπύλη οφείλεται στις προσπάθειες και τη συνέπεια όλων των Αυστριακών".
Ταυτόχρονα, ο ίδιος απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να επιδείξουν συνέπεια και κατά τις εορτές του Πάσχα, και να τηρήσουν επίμονα τα μέτρα, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει αυτή η θετική εξέλιξη.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, "στις 14 Απριλίου αρχίζει η δεύτερη μεγάλη πρόκληση, το σταδιακό άνοιγμα από την αρχόμενη Τρίτη θα είναι πολλαπλάσια δυσκολότερο, η βαθμιαία εξομάλυνση της κοινωνικής ζωής, χωρίς δραστική επέκταση της πανδημίας, είναι μία εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση", για αυτό και είναι αναγκαία η συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων περιορισμού της εξάπλωσης.
Όπως ανακοίνωσε απόψε η διεύθυνση των δημοτικών συγκοινωνιών της Βιέννης, με την σταδιακή επανεκκίνηση των επιχειρήσεων μετά την Τρίτη του Πάσχα, 14 Απριλίου, μικραίνουν τα χρονικά διαστήματα στα δρομολόγια σε μετρό, τραμ και λεωφορεία της πρωτεύουσας, και προσαρμόζονται σε εκείνα που ισχύουν τις καθημερινές σε περίοδο διακοπών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης