Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός με 1,47 εκατ. κρούσματα και 87 χιλ νεκρούς - Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ, νέα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός με 1,47 εκατ. κρούσματα και 87 χιλ νεκρούς - Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ, νέα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα
Ραγδαία αύξηση θανάτων σε Γαλλία, Ισπανία και Μ. Βρετανία - Να ξανανοίξουν τα σχολεία από Σεπτέμβριο σχεδιάζει η Ιταλία
(upd11) Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο ο κορωνοϊός καθώς την ώρα που διαφαίνεται κάποια χαραμάδα αισιοδοξίας ως προς την ύφεση της έντασης της πανδημίας, τα νέα εξακολουθούν να εντείνουν την απαισιοδοξία.
Στις ΗΠΑ, την ώρα που οι κυβερνήτες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσι και της Λουιζιάνα – των πλέον πληττόμενων Πολιτειών – άφηναν κάποια ελπίδα για μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των εισαγωγών ασθενών στις ΜΕΘ, ανακοινώθηκαν 1.939 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, αριθμός ρεκόρ κατά τη διάρκεια μιας ημέρες από την έναρξη της επιδημίας.
Στην Ευρώπη, ενώ στην Ισπανία ο αριθμός των θυμάτων μειωνόταν σταθερά επί 4 ημέρες, σήμερα 8/4 αλλά και χθες 7/4 οι νεκροί αυξήθηκαν και πάλι, ενισχύοντας τα απαισιόδοξα σενάρια, την ώρα που η Γαλλία κατέγραφε το δικό της εφιαλτικό ρεκόρ, ανακοινώνοντας 1.427 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Ραγδαία αύξηση καταγράφουν και τα θύματα στη Μ. Βρετανία, με το μόνο ευχάριστο νέο να είναι ότι η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, ο οποίος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στην εντατική, να χαρακτηρίζεται σταθερή χωρίς να είναι διασωληνωμένος αλλά να του χορηγείται οξυγόνο.
Και ενώ Γερμανία, Αυστρία και Δανία φέρονται να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα της πανδημίας, στην Ιταλία η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο τα σχολεία να ξανανοίξουν από Σεπτέμβριο, κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει πως η επιστροφή στην κανονικότητα απέχει ακόμα αρκετούς μήνες.
Αλλά και στην Κίνα, η οποία αποτελεί τον «οδηγό» των εξελίξεων για όλο τον πλανήτη όσον αφορά το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα, αν και σήμερα 8/4 ήρθη το δίμηνο και πλέον lockdown που είχε επιβληθεί στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας, η αισιοδοξία μετριάζεται καθώς οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών στην πόλη Suifenhe, φοβούμενες ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων από τους Κινέζους που επιστρέφουν από το εξωτερικό.
Όλα αυτά τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως ο πλανήτης παραμένει ακόμα έρμαιο της πανδημίας και ότι η επιστροφή στην κανονικότητα κάθε άλλο παρά κοντά και εύκολη υπόθεση θα πρέπει να θεωρείται.
Πλέον καθίσταται ολοένα και πιο σαφές πως ο παγκόσμιος αυτός εφιάλτης δεν πρόκειται να περάσει οριστικά, αν δεν βρεθεί και δεν κυκλοφορήσει το εμβόλιο και για αυτόν άλλωστε το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά παγκοσμίως, τα κράτη να μην προχωρήσουν σε πρόωρη χαλάρωση των μέτρων.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.475.976, οι νεκροί σε 86.979 ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν και θεραπεύτηκαν φτάνει στους 317.372.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία:

- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 5,7% των κρουσμάτων.
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 0,0082% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Αυτοί που θεραπεύτηκαν αντιστοιχούν στο 21% των κρουσμάτων.
- Με βάση την στατιστική όταν όσοι θεραπεύτηκαν φθάσουν στο 50% αυτό θα σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση της επιθετικής επιβράδυνσης του κορωνοιού θα έχει ξεκινήσει.
Image
Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 1.475.976.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 86.979 ενώ θεραπεύτηκαν 317.372 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά 17.669 νεκρούς και 139.422 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 404.352 κρούσματα – Στους 13.007 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 146.690 και 14.673 νεκρούς
- Στους 10.869 οι νεκροί στη Γαλλία, 113.951 τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 7.097 και τα κρούσματα σε 61.471.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 107.663 και οι νεκροί σε 1.861.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 3.993 και τα κρούσματα σε 64.586.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 200 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.384.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 81.802 και 3.333 θάνατοι.
- Ήρθησαν στις 25/3 τα περιοριστικά μέτρα στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας και σήμερα 8/4 στην Wuhan.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.257 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 93.
- Στους 2.035 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 22.194 τα κρούσματα.
- Στα 5.895 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 22.253 στην Ελβετία που μετρά και 821 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 81 οι νεκροί.
- Στους 725 οι νεκροί στην Τουρκία, στα 34.109 τα κρούσματα.
Image
ΗΠΑ: Εφιάλτης ο κορωνοϊός με 400 χιλ κρούσματα και 13 χιλ θανάτους – Σχεδόν 2.000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι οποίες – όπως άλλωστε προειδοποιούσαν τόσο οι αρμόδιοι επιστήμονες όσο και ο πρόεδρος Trump – βιώνουν μια από τις πλέον δύσκολες εβδομάδες τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 1.939 θάνατοι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ θυμάτων κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από τότε που ξέσπασε η πανδημία.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 12.911.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, καθώς αυτά προσεγγίζουν τα 400 χιλιάδες, μια και ανέρχονται σε 399.929.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τον πρόεδρο Donald Trump να δίνει τη δική του εξήγηση για αυτό.
«Η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι’ αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα.
Γνωρίζω (...) ότι ορισμένες χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι εμείς, αλλά δεν τα δηλώνουν» είπε ο Trump< επισημαίνοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει1,8 εκατομμύρια διαγνωστικές.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αυξάνονται παρά το γεγονός ότι περίπου 9 στις 10 Πολιτείες έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και στις συναθροίσεις των πολιτών.
Η πλέον πληττόμενη περιοχή είναι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης με περίπου 5.500 νεκρούς και 140.000 ασθενείς, εκ των οποίων οι περισσότεροι εντοπίζονται στην πόλη της Νέας Υόρκης, την οικονομική πρωτεύουσα των ΗΠΑ.
Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της πανδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε χθες (7/4) ο κυβερνήτης A. Cuomo, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ εκτιμούν βάσει επιδημιολογικών μοντέλων ότι ο αριθμός των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε  100.000 με 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από το 90% των Αμερικάνων τελεί υπό κάποιου είδους περιοριστικά μέτρα ή απαγορεύσεις όσον αφορά τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μεταβολή στον αριθμό των διασωληνώσεων ασθενών ανά μέρα από τις 17 Μαρτίου
Image
Μεταβολή στον αριθμό εισαγωγής ασθενών στο νοσοκομείο μέρα μέρα από τις 17 Μαρτίου
Image
Κίνα: Αίρεται το lockdown στην Ουχάν, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν καθώς τα κρούσματα επιμένουν

Στην άρση του lockdown που είχε επιβληθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, οι οποίες όμως διατηρούν περιορισμούς στη μετακίνηση πολιτών καθώς υπάρχει ανησυχία για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μια και είναι συνεχή τα «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή πολιτών που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε στα τέλη Ιανουαρίου, να «σφραγίσει» την πόλη Ουχάν και τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της νόσου.
Εκτιμάται πως περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι της Ουχάν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό καθώς και ότι περισσότεροι από 2.500 πέθαναν, αποτελώντας σχεδόν το 80% των συνολικών θανάτων στην Κίνα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.
Περίπου 55.000 άνθρωποι αναμένεται να φύγουν σήμερα 8/4 από την Ουχάν μέσω τρένου, ενώ ήδη 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει μέσω αεροπλάνου την πόλη, αν και ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί οι πτήσεις προς το Πεκίνο και το εξωτερικό.
Σημειώνεται πάντως πως οι κάτοικοι της Ουχάν καλούνται να μην αφήνουν τη γειτονιά, την πόλη ακόμα και την επαρχία εάν δεν είναι απολύτως αναγκαίο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι κάτοικοι της Ουχάν που θα φτάνουν στο Πεκίνο, θα υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό.
Και ενώ τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει στην Ουχάν, καθώς τις τελευταίες 21 ημέρες είχαν καταγραφεί μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι αρχές της Κίνας επέβαλλαν νέα περιοριστικά μέτρα στην πόλη Suifenhe στη βόρεια επαρχία Heilongjiang, όπου καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα που αφορούσαν Κινέζους ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τη Ρωσία.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να δώσουν εντολή οι κάτοικοι της πόλης Suifenhe να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόλις ένα άτομο από την κάθε οικογένεια να βγαίνει από το σπίτι του μια φορά σε διάρκεια τριών ημερών για να αγοράζει τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα και να επιστρέφει σπίτι του.
Αλλά και στην πόλη Jiaozhou, στην ανατολική επαρχία της Shandong αναφέρεται πως ο βαθμός κινδύνου αυξήθηκε από το χαμηλό στο μέτριο, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την απόφαση.

Κίνα: Στους 3.333 οι νεκροί, 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Στους 3.333 ανέρχονται οι νεκροί στην Κίνα από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν άλλοι δύο θάνατοι.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, καταγράφηκαν ακόμα 62 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 59 είναι «εισαγόμενα», δηλαδή επρόκειτο για ανθρώπους που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί μετά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.
Οι δύο ασθενείς που υπέκυψαν εντοπίζονται στη Σαγκάη και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας στην Κίνα.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν χθες Τρίτη είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνον της Δευτέρας (32), ημέρας που, για πρώτη φορά αφότου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Κίνα, δεν υπέκυψε κανένας από τους ασθενείς.
Τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 χθες, φθάνοντας τα 1.042.
Εξ αυτών, 328 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, ενώ 714 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 23 σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα θάνατος μεταξύ αυτής της υποομάδας ασθενών.
Έλαβαν εξιτήριο συνολικά 112 ασθενείς σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 77.279.
Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 81.802 ως τα μεσάνυχτα χθες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ιταλία

Μείωση κρουσμάτων και θανάτων καταγράφεται το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία, στοιχείο που ενισχύει την αισιοδοξία ότι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των θυμάτων, ενδεχομένως να έχει «δει» την κορύφωση της επιδημίας.
Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 135.586, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 17.127.
Την ίδια στιγμή, 24.392 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 50.455 και οι νεκροί 8.905, στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.089 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.051.
Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.226, με 631 νεκρούς.
Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού περιορίζεται αισθητά (κατά 489 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο), όπως και η αύξηση των νεκρών, με 96 λιγότερα θύματα.
Όλοι οι κρατικοί και δημοτικοί ιθύνοντες, όμως, καλούν τους Ιταλούς να μην «χαλαρώσουν» και να μην αρχίσουν να βγαίνουν από το σπίτι, για τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η ιταλική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο τα σχολεία να ξανανοίξουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, γεγονός που δείχνει πως κάθε άλλο παρά κοντά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.
 

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITALYMONDAY_1.png?itok=OW3tUO4W

Προβληματισμός στην Ισπανία - Αύξηση νεκρών ύστερα από 4 ημέρες μείωσης

Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία στην Ισπανία, όπου η μαύρη λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό μακραίνει όλο και περισσότερο.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων προστέθηκαν 757 άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να διαμορφώνεται σε 146.690.
Παράλληλα, τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 6.180, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 146.690.
Σημειώνεται ότι τόσο τα κρούσματα του κορωνοϊού όσο και οι νεκροί παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ημερών.
Η Ισπανία παραμένει δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων – πίσω από τις ΗΠΑ - και δεύτερη σε αριθμό θυμάτων – πίσω από την Ιταλία – παγκοσμίως.
Το μεγαλύτερο τίμημα από τη θανατηφόρο νόσο πληρώνουν οι περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καταλονίας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει ανακοινώσει επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 26 Απριλίου.
Τα μέτρα που εγκρίθηκαν αρχικά και από το Ισπανικό Κοινοβούλιο στις 14 Μαρτίου επεκτείνονται με νέα κυβερνητική απόφαση ως τις 26 Απριλίου με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής τους εάν κριθεί αναγκαίο.
Στις αποφάσεις αυτές ο Sanchez έχει σύμμαχο το ισπανικό Κοινοβούλιο καθώς χωρίς την έγκρισή του δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για συνέχιση του καθολικού Lockdown.
Το κυβερνητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να λάβει νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPAIN_2.png?itok=vfY-13-c

Γαλλία: Τα κρούσματα δεν έχουν κορυφωθεί - Είμαστε ακόμα στη φάση της επιδείνωσης, 833 νεκροί σε 24 ώρες

Ξεπέρασαν τους 10.000 νεκρούς τα θύματα του κορωνοϊού στη Γαλλία, καθώς με τους 1.427 νέους θανάτους που ανακοίνωσαν οι γαλλικές Αρχές το βράδυ της Τρίτης (7/4), ο συνολικός αριθμός έφτασε στους 10.328.
Από τους 1.427 θανάτους που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι 607 προέκυψαν σε νοσοκομεία το τελευταίοι 24ωρο (ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι σήμερα) και οι 820 σε γηροκομεία και άλλα θεραπευτικά κέντρα.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο υπουργός Υγείας Jerome Salomon, συνολικά 7.091 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε νοσοκομεία της χώρας λόγω κορωνοϊού από την 1η Μαρτίου, με το 80% αυτών να έχει ηλικία μεγαλύτερη των 70 ετών.
Παράλληλα, 3.237 είναι οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε γηροκομεία και άλλα ιδρύματα.
Μεγάλη ζημιά θα προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού στη Γαλλία, οδηγώντας την στη χειρότερη ύφεση από το 1945, ανέφερε  ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, B. Le Maire, προσθέτοντας ότι μια μακρά και εκτεταμένη επιδημία θα είχε δυσανάλογα αρνητικό αντίκτυπο.
Συνολικά τα κρούσματα στη Γαλλία ανέρχονται σε 110.070

Βρετανία: 854 νεκροί σε 24 ώρες

Διαστάσει λαμβάνει η επιδημία του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες θάνατοι.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 854 άνθρωποι.
Συνολικά, ο κορωνοϊός έχει κοστίσει τη ζωή σε 6.159 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Αγγλία, μέσα σε 24 ώρες πέθαναν 758 άνθρωποι από τον κορωνοϊό, ενώ οι αρχές στη Σκωτία, την Ουαλία και την Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσαν άλλα 96 θύματα.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ανέλθει στα 55.949 ενώ μόλις 320 έχουν αναρρώσει.
Εν τω μεταξύ, στην εντατική του νοσοκομείου St Thomas εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι σταθερή ενώ του χορηγείται οξυγόνο χωρίς να είναι διασωληνωμένος.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/UNITEDKINGDOM.png?itok=D_YD_JvL

Γερμανία: Στους 1.861 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 254 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Στα 103.228 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 1.861 ανέρχονται οι νεκροί στη Γερμανία από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς άλλοι 254 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο.
Παράλληλα το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν ακόμη 4.003 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης να φτάνει τα 103.228.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από τέσσερις συναπτές ημέρες μείωσής τους, όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

Αυστρία: Συγκρατημένη αισιοδοξία, σταδιακό άνοιγμα από 14/4

Αφορμή για συγκρατημένη αισιοδοξία δίνει η εξέλιξη των αριθμών στα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία, τα οποία χθες το απόγευμα (7/4) ανέρχονταν σε 12.639, που σημαίνει μία αύξηση μόνον κατά 2,56% σε σχέση με χθες, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Rudolf Anschober.
Μέσα στις τέσσερις προηγούμενες ημέρες το ποσοστό της ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων περιορίστηκε κατά μέσο όρο στο 2,41%, ενώ το χρονικό διάστημα για διπλασιασμό των κρουσμάτων, που στα μέσα Μαρτίου ήταν 3,7 ημέρες, τώρα βρίσκεται στις 21 ημέρες.
Επίσης, για τέταρτη κατά σειρά ημέρα, ο αριθμός των αποθεραπευμένων στην Αυστρία μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, υπερβαίνει εκείνον των νέων μολύνσεων με τον κορωνοϊό, και, όπως αναφέρουν τα σημερινά επίσημα στοιχεία, ενώ, από χθες έως σήμερα έχουν αποθεραπευθεί 583 ασθενείς, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε 314.
Στις δηλώσεις του, ο υπουργός Υγείας χαρακτηρίζοντας τους αριθμούς αυτούς ως "μεγάλη επιτυχία", επισήμανε ότι πριν από μερικές εβδομάδες το ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων ήταν πάνω από 40%, "και αυτή η πτώση στην καμπύλη οφείλεται στις προσπάθειες και τη συνέπεια όλων των Αυστριακών".
Ταυτόχρονα, απεύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να επιδείξουν συνέπεια και κατά τις εορτές του Πάσχα, και να τηρήσουν επίμονα τα μέτρα, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσει αυτή η θετική εξέλιξη.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, "στις 14 Απριλίου αρχίζει η δεύτερη μεγάλη πρόκληση, το σταδιακό άνοιγμα και θα είναι πολλαπλάσια δυσκολότερο, η βαθμιαία εξομάλυνση της κοινωνικής ζωής, χωρίς δραστική επέκταση της πανδημίας, είναι μία εξαιρετικά μεγάλη πρόκληση", για αυτό και είναι αναγκαία η συνεπής τήρηση των βασικών κανόνων περιορισμού της εξάπλωσης, όπως και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.
Υπενθυμίζεται πως η Αυστρία μετρά 12.639 κρούσματα και 243 νεκρούς.

Σουηδία: Παραμένει χαλαρή η αντιμετώπιση της επιδημίας - Επιβεβαίωσε 144 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

Η Σουηδία ανακοίνωσε χθες 7/4, 114 νέους θανάτους της επιδημίας covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο.
Η χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία δεν έχει υιοθετήσει αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης της επιδημίας, μετρά πλέον συνολικά 7.693 κρούσματα και 591 θανάτους.
Η θνητότητα είναι σαφώς υψηλότερη σε σχέση με τις γειτονικές της χώρες της βόρειας Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης