Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +5,59% και τα 33,65 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Νέα κέρδη για το πετρέλαιο παρά την αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ - Στο +5,59% και τα 33,65 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +11,2% στα 26,29 δολ. ανά βαρέλι
Ιχυρά κέρδη κατέγραψε σήμερα Τετάρτη (8/4) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας μετά την πτώση της προηγούμενης ημέρας, καθώς οι προσδοκίες για μία νέα συμφωνία μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας αντιστάθμισαν τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στα αποθέματα ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύθηκε κατά +5,59% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 33,65 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό σημείωσε σημαντική άνοδο της τάξεως του +11,2% στα 26,29 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου 2020 αυξήθηκαν κατά 11,9 εκατ. βαρέλια, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα διαμορφωθεί στα 9,3 εκατ. βαρέλια.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API ενδέχεται να ασκήσουν νέες πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη στην αυριανή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, καθώς οι δύο πλευρές αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες περικοπές στην παραγωγή τους προκειμένου να ισορροπήσουν την αγορά ενέργειας.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen, τόνισε ότι «με μία υπερπροσφορά 28 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Απρίλιο, και 21 εκατ. βαρελιών ημερησίως τον Μάιο, η παγκόσμια συντονισμένη μείωση της παραγωγής θα χρειαστεί να είναι πολύ μεγάλη», διευκρινίζοντας ότι «ενδεχομέως να χρειαστεί να είναι διπλάσια σε σχέση με αυτή που έχει ήδη συζητηθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης