Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε και πώς θα επιστρέψει η κρουαζιέρα

tags :
Πότε και πώς θα επιστρέψει η κρουαζιέρα
Πώς θα ανακάμψει η κρουαζιέρα και θα ανακτήσει τη δυναμική της
Ενώ ολόκληρη η βιομηχανία ταξιδιών έχει σταματήσει από την πανδημία του Covid-19, η βιομηχανία κρουαζιέρας έχει πληγεί σκληρά, καθώς πολλά πλοία απομακρύνθηκαν από τα λιμάνια, ενώ επιβάτες και πλήρωμα αρρώστησαν και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς πέθαναν. Ο Covid-19 ήταν μια καταστροφή για τη βιομηχανία κρουαζιέρας.
“Αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου, πράγμα που σημαίνει ότι και η απάντηση θα πρέπει να είναι και άνευ προηγουμένου”, δήλωσε ο Robert Kwortnik, αναπληρωτής καθηγητής στο Cornell Πανεπιστήμιο Hotel School, που μελετά τον τουρισμό με έμφαση στη βιομηχανία της κρουαζιέρας.



Πώς θα ανακάμψει η κρουαζιέρα και θα ανακτήσει τη δυναμική της
Οι εταιρείες κρουαζιέρας πρέπει να εξασφαλίσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να διατηρήσουν τις βασικές λειτουργίες τους, επισημαίνει ο Robert Kwortnik.
Και να προετοιμαστούν για να ξαναρχίσουν, ειδικά σε περιορισμούς με σοβαρά μειωμένο αριθμό πτήσεων.
Όπως αναφέρει μπορεί επίσης να απαιτηθούν ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, ώστε οι άνθρωποι να μην χάσουν ότι πληρώσουν αν ακυρώσουν την τελευταία στιγμή λόγω ασθένειας.



Η μεγαλύτερη πρόκληση
Για τον Robert Kwortnik η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να πείσουν οι εταιρείες τους ανθρώπους να κάνουν μια κρουαζιέρα.
Οι μειωμένοι ναύλοι είναι το πρώτο. Και το δεύτερο είναι να πειστούν οι ταξιδιώτες ότι τα πλοία είναι απολυμασμένα και καθαρά.
Η βιομηχανία εκτιμά, θα βγει από αυτή την πανδημία ισχυρότερη και θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ασφάλεια των επισκεπτών.
“Ο φόβος να αρρωστήσουν φέρνει τώρα στην πρώτη γραμμή το ζήτημα της υγείας και της υγιεινής, υπογραμμίζει ο Robert Kwortnik.
Κι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, τόσο από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες όσο και την αγορά νέων κρουαζιερόπλοιων”.
Ήδη η Crystal Cruises κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τον CEO της Tom Wolber, που ενημερώνει ότι η γραμμή πολυτελών κρουαζιέρων βελτιώνει τα απολυμαντικά πρωτόκολλα για τα πλοία, στα τερματικά και στα οχήματα που μεταφέρουν τους επισκέπτες.
Η Carnival Cruise Line παρουσιάζει λεπτομερέστερα τα αυστηρότερα πρότυπα καθαρισμού στην ιστοσελίδα της.



Σημαντικός ο ρόλος των ταξιδιωτικών πρακτόρων
“Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ίσως δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικοί για την κρουαζιέρα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο, τονίζει ο Robert Kwortnik. Οι πράκτορες θα είναι βασικές πηγές πληροφοριών. Τόσο για τις γραμμές κρουαζιέρας που θα κάνουν λειτουργικές αλλαγές για να προστατεύσουν την ασφάλεια των επιβατών όσο και για πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, τις αλλαγές δρομολογίων, τις αλλαγές κράτησης και ακυρώσεις”.
Η πλειοψηφία των κρουαζιερόπλοιων έχει αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι τα μέσα Μαΐου. Ο Robert Kwortnik εκτιμά πως οι γραμμές κρουαζιέρας δεν θα χρειαστεί να αναβάλλουν άλλο τα δρομολόγια τους. Κι έτσι θα μπορέσει η βιομηχανία να ανακτήσει τη μεγάλη δυναμική που είχε εισέλθει στη νέα δεκαετία πριν από την πανδημία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης