Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Όλες οι μεγάλες οικονομίες έχουν βυθιστεί σε απότομη επιβράδυνση λόγω του lockdown

ΟΟΣΑ: Όλες οι μεγάλες οικονομίες έχουν βυθιστεί σε απότομη επιβράδυνση λόγω του lockdown
Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η αβεβαιότητα σχετικά με τη διάρκεια των lockdown δεν αφήνει περιθώρια για προβλέψεις σχετικά με το τέλος της επιβράδυνσης
Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σχετικά με τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στις μεγάλες οικονομίες.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι οι μεγάλες οικονομίες έχουν έρθει αντιμέτωπες με τη μεγαλύτερη μηνιαία υποχώρηση στη δραστηριότητα τους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, ενώ δεν υπάρχει φως στο τούνελ καθώς κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν τα lockdowns.
Ο ΟΟΣΑ επεσήμανε ότι οι βασικοί του δείκτες, που έχουν σχεδιαστεί για να προειδοποιούν για σημεία καμπής της οικονομικής δραστηριότητας, υποδεικνύουν ότι όλες οι μεγάλες οικονομίες έχουν βυθιστεί σε «απότομη επιβράδυνση», ενώ μόνο η Ινδία φαίνεται να είναι σε απλή «επιβράδυνση».
Οι δείκτες δείχνουν «τη μεγαλύτερη υποχώρηση που έχει καταγραφεί στις περισσότερες μεγάλες οικονομίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, ενώ επισημαίνεται ότι η τεράστια αβεβαιότητα σχετικά με το πόσο θα διαρκέσουν τα lockdowns βάζει φρένο στις προβλέψεις.
Ως αποτέλεσμα, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει πως οι δείκτες «δεν μπορούν να προβλέψουν το τέλος της επιβράδυνσης, κυρίως από τη στιγμή που παραμένει ασαφές η διάρκεια αλλά και η αυστηρότητα, των lockdown».
Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, ο ΟΟΣΑ εκτίμησε ότι για κάθε μήνα lockdown, οι μεγάλες οικονομίες χάνουν 2 ποσοστιαίες μονάδες της ετήσιας ανάπτυξης τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης