Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Μέτρα για την υποστήριξη των επιχειρήσεων προωθεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τα επιμελητήρια
Μέτρα για την υποστήριξη των επιχειρήσεων την επομένη της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια της περιοχής.
Σε τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας με τους προέδρους των επιμελητηρίων γνωστοποίησε ότι η δέσμη των παρεμβάσεων που προωθούνται περιλαμβάνει χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποκατάσταση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, δράσεις για την προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία, επίσπευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεκδίκηση από κοινού με τα Επιμελητήρια εφαρμογής μέτρων για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και τη μείωση της γραφειοκρατίας.
«Η στήριξη των επιχειρήσεων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, μετά και την υιοθέτηση των προτάσεών μας για την αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι πόροι που διαθέτουμε θα κατευθυνθούν πρωτίστως στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, στη στήριξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην πραγματική οικονομία και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Από την πλευρά τους, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα περιφερειακού χαρακτήρα από τις υπηρεσίες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης