Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφίγγει τον κλοιό στους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα η κυβέρνηση

tags :
Σφίγγει τον κλοιό στους επίδοξους εκδρομείς του Πάσχα η κυβέρνηση
Σφραγίζει τα αστικά κέντρα η κυβέρνηση προκειμένου να αποτραπεί κύμα εξόδου από επίδοξους εκδρομείς κατά τις ημέρες του Πάσχα
Σφραγίζει τα αστικά κέντρα η κυβέρνηση προκειμένου να αποτραπεί κύμα εξόδου από επίδοξους εκδρομείς κατά τις ημέρες του Πάσχα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας έτσι ώστε να ανακοπεί η όποια απόπειρα πολιτών να μετακινηθούν ενόψει του Πάσχα.
Ήδη από την Τετάρτη γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι σε δρόμους, λιμάνια και σταθμούς με ενισχυμένα πρόστιμα για τους παραβάτες ενώ επιπλέον διακόπτονται οι συγκοινωνίες προς και μεταξύ των νησιών και μπαίνει φρένο σε πρωτοβουλίες δήμων να διανείμουν το Άγιο φως κατ οίκον στους πολίτες.
Ενώ συνεχίζεται λοιπόν, με συγκρατημένο ρυθμό η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, από τις έξι το απόγευμα της Τετάρτης ισχύουν πλέον, νέα περιοριστικά μέτρα για τους πιθανούς ταξιδιώτες του Πάσχα με την ελληνική αστυνομία να ελέγχει όλα τα αυτοκίνητα σε όλα τα διόδια της χώρας καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου ενώ υπάρχουν μπλόκα και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 ημέρες ενώ θα επιστρέφει άμεσα το αυτοκίνητο στη βάση του.
Επιπροσθέτως, μέχρι τις 27 Απριλίου, απαγορεύεται η μετακίνηση και στα νησιά, είτε με αεροπλάνο είτε με πλοίο, εκτός των μόνιμων κατοίκων.
Την ίδια ώρα, αισιόδοξος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός συνομιλώντας εξ αποστάσεως με στελέχη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε πέντε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους εντατικολόγους για την ανυπολόγιστη, όπως είπε, προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για το συνολικό τους έργο. Αντικείμενο της σύσκεψης που τρόπον τινά είχαν, ήταν η εξέταση των αναγκών που έχουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας το οποίο είναι το βασικό μας οχυρό αυτές τις μέρες για να σταθεί όρθια η χώρα στην περίπτωση που έχουμε έξαρση της πανδημίας.
Το θετικό κλίμα και η ανταπόκριση που υπάρχει στα μέτρα της κυβέρνησης μετέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε μια άλλη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε, αυτή, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στη συνομιλία τους, λίγο ως πολύ, περιέγραψε και τον μακρινό, οδικό χάρτη εξόδου από αυτή την κρίση.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα έχουμε πάει καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πήραμε τα μέτρα νωρίς και βέβαια ότι η κοινωνία πειθάρχησε στα μέτρα. Γιατί δεν έχει σημασία μόνο να παίρνουμε μέτρα εμείς, είπε, αλλά και η κοινωνία πρέπει να πειθαρχεί.
Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη να επιμείνουμε σε αυτή τη γραμμή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Απριλίου, έτσι ώστε να μπορέσει ο Μάιος να είναι καλύτερος από τον Απρίλιο και όπως σημείωσε, ο ίδιος αισιοδοξεί ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε ήδη. Μένει να δούμε, αν θα πειθαρχήσουν οι πολίτες στη διάρκεια του Πάσχα και δεν θα επιχειρήσουν να μεταβούν στα νησιά ή την ύπαιθρο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης