Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακάθεκτος συνεχίζει ο κορωνοϊός, με 1,52 εκατ. κρούσματα και 88,5 χιλ. νεκρούς - B. Gates: Το 2021 θα είμαστε ασφαλείς

Ακάθεκτος συνεχίζει ο κορωνοϊός, με 1,52 εκατ. κρούσματα και 88,5 χιλ. νεκρούς - B. Gates: Το 2021 θα είμαστε ασφαλείς
Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στη Νέα Υόρκη, ρεκόρ κρουσμάτων στο Τόκιο, παράταση καραντίνας στη Γαλλία
(upd6) Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την εφιαλτική του πορεία στον κόσμο, σε ένα τοπίο επίμονα και επίπονα δραματικό, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ισπανία, Βρετανία, ενώ κάποιες μικρές νότες αισιοδοξίας ως προς την ύφεση της έντασης της πανδημίας, δεν αρκούν για να άρουν την έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα και την διάχυτη απαισιοδοξία.
Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα φθάνουν στα 1,52 εκατομμύρια, οι νεκροί τους 88,5 χιλιάδες ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν και θεραπεύτηκαν φτάνει στους 329 χιλιάδες.
Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο στους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία.
Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 280.300 σήμερα έχουν αναρρώσει.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν σε όλον τον κόσμο 72.738 νέα κρούσματα και 6.221 νέοι θάνατοι.
Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους μέσα σε διάστημα 24 ωρών είναι οι ΗΠΑ (1.808), η Βρετανία (938) και η Ισπανία (757).
Στην Ευρώπη οι θάνατοι είναι 61.118 (σε σύνολο κρουσμάτων 772.592), στις ΗΠΑ και τον Καναδά 14.285 (423.535 κρούσματα), στην Ασία 4.409 (125.864 κρούσματα), στη Μέση Ανατολή 4.238 (89.003 κρούσματα), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 1.612 (40.671 κρούσματα), στην Αφρική 571 (11.119 κρούσματα) και στην Ωκεανία 56 (7.138 κρούσματα).
Στη Νέα Υόρκη κατεγράφη ο χειρότερος ημερήσιος απολογισμός νεκρών το τελευταίο 24ωρο με 731 νέους.
Στην Ισπανία ο αριθμός των θυμάτων μειωνόταν σταθερά επί 4 ημέρες, χθες 8/4 οι νεκροί αυξήθηκαν και πάλι στους 757, ενισχύοντας τα απαισιόδοξα σενάρια, την ώρα που η Γαλλία κατέγραφε το δικό της εφιαλτικό ρεκόρ, ανακοινώνοντας 1.427 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ωθώντας τον πρόεδρο E.Macron να παρατείνει την καραντίνα πέραν της 15ης Απριλίου.
Ραγδαία αύξηση καταγράφουν και τα θύματα στη Μ. Βρετανία, με το μόνο ευχάριστο νέο να είναι ότι η κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, Boris Johnson, ο οποίος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στην εντατική, να χαρακτηρίζεται σταθερή χωρίς να είναι διασωληνωμένος αλλά να του χορηγείται οξυγόνο.
Και ενώ Γερμανία, Αυστρία και Δανία φέρονται να σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα της πανδημίας, στην Ιταλία η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο τα σχολεία να ξανανοίξουν από Σεπτέμβριο, κίνηση που αν μη τι άλλο δείχνει πως η επιστροφή στην κανονικότητα απέχει ακόμα αρκετούς μήνες.
Αλλά και στην Κίνα, η οποία αποτελεί τον «οδηγό» των εξελίξεων για όλο τον πλανήτη όσον αφορά το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα, ήρθησαν όλα τα μέτρα του lockdown, ακόμη και στα ταξίδια, ωστόσο η αισιοδοξία μετριάζεται καθώς οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των πολιτών στην πόλη Suifenhe, φοβούμενες ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων από τους Κινέζους που επιστρέφουν από το εξωτερικό.
Όλα αυτά τα γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως ο πλανήτης παραμένει ακόμα έρμαιο της πανδημίας και ότι η επιστροφή στην κανονικότητα κάθε άλλο παρά κοντά και εύκολη υπόθεση θα πρέπει να θεωρείται, ενώ καθίσταται ολοένα και πιο σαφές πως ο παγκόσμιος αυτός εφιάλτης δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, αν δεν βρεθεί και δεν κυκλοφορήσει το εμβόλιο και για αυτόν άλλωστε το λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά, τα κράτη να μην προχωρήσουν σε πρόωρη χαλάρωση των μέτρων.
Μάλιστα σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft, Βill Gates, το φθινόπωρο του 2021 θα είμαστε ασφαλείς απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Βill Gates
: Το φθινόπωρο του 2021 θα είμαστε ασφαλείς απέναντι στον κορωνοϊό

Όπως υποστηρίζει ο Bill Gates, το διάστημα αυτό είναι εύλογο, καθώς τόσο θα χρειαστεί για να υπάρξει και να βγει στην αγορά το σχετικό εμβόλιο.
«Το εμβόλιο είναι κρίσιμο, διότι μέχρι να υπάρξει δεν θα επανέλθει η κανονικότητα» πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος.
Η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να επανεκκινηθεί, ωστόσο η ανάκαμψη διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό αν δεν έχουμε πολλούς εμβολιασμούς.
Η κοινωνική απομάκρυνση βοηθά στον περιορισμό των κρουσμάτων του Covid-19.
Σκοπός, σύμφωνα με τον Gates, είναι να πέσει τελείως ο αριθμός των μολύνσεων.
Για να γίνει απολύτως κατανοητό πώς θα είναι η ζωή μετά τον κορωνοϊό, ο Bill Gates επεσήμανε το παράδειγμα της Κίνας.
«Στέλνει ανθρώπους πίσω στη δουλειά.
Ωστόσο τους ελέγχουν, τους φοράνε μάσκες.
Ελέγχουν τη θερμοκρασία τους και έτσι εμποδίζουν την αναζωπύρωση της πανδημίας».
Οι δημόσιες συγκεντρώσεις και συνάξεις θα πρέπει να αποφευχθούν μέχρι να υπάρξει μαζικός εμβολιασμός, δήλωσε ο Gates.

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία:
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 5,8% των κρουσμάτων.
- Οι νεκροί αντιστοιχούν στο 0,0082% του παγκόσμιου πληθυσμού
- Αυτοί που θεραπεύτηκαν αντιστοιχούν στο 21,6% των κρουσμάτων.
- Με βάση την στατιστική όταν όσοι θεραπεύτηκαν φθάσουν στο 50% αυτό θα σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση της επιθετικής επιβράδυνσης του κορωνοιού θα έχει ξεκινήσει.
-Κατά πολλούς ο κίνδυνος ο κορωνοιός θα συνεχίσει με υφέσεις και εξάρσεις είναι πολύ μεγάλος.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/global%20infection%20rate_0_0.jpg?itok=0sLedVxX

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού με μια ματιά

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 1.500.830.
- Οι νεκροί ανέρχονται σε 87.706 ενώ θεραπεύτηκαν 317.855 άνθρωποι.
- Η Ιταλία μετρά 17.669 νεκρούς και 139.422 κρούσματα.
- Πρώτες σε κρούσματα παγκοσμίως οι ΗΠΑ με 423.135 κρούσματα – Στους 14.262 οι νεκροί.
- Δεύτερη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ισπανία με 146.690 και 14.673 νεκρούς
- Στους 10.884 οι νεκροί στη Γαλλία, 113.955 τα κρούσματα.
- Στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 7.110 και τα κρούσματα σε 61.474.
- Στη Γερμανία τα κρούσματα ανέρχονται σε 110.698 και οι νεκροί σε 2.192.
- Στο Ιράν οι νεκροί ανέρχονται σε 3.993 και τα κρούσματα σε 64.586.
- Στη Νότια Κορέα οι νεκροί ανέρχονται σε 200 ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 10.384.
- Στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί συνολικά 82.809 και 3.337 θάνατοι.
- Ήρθησαν στις 25/3 τα περιοριστικά μέτρα στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας και σήμερα 8/4 στην Wuhan.
- Στην Ιαπωνία τα κρούσματα ανέρχονται σε 4.257 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 93.
- Στους 2.240 οι θάνατοι  στο Βέλγιο και στα 23.403 τα κρούσματα.
- Στα 6.010 τα κρούσματα στην Αυστραλία, στα 23.248 στην Ελβετία που μετρά και 895 θανάτους.
- Στην Ελλάδα έφτασαν τους 83 οι νεκροί.
- Στους 812 οι νεκροί στην Τουρκία, στα 38.226 τα κρούσματα.

Image
ΗΠΑ: Εφιάλτης ο κορωνοϊός με 423 χιλ. κρούσματα και 14 χιλ. θανάτους – Πάνω 2.000 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει η πανδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, οι οποίες – όπως άλλωστε προειδοποιούσαν τόσο οι αρμόδιοι επιστήμονες όσο και ο πρόεδρος Trump – βιώνουν μια από τις πλέον δύσκολες εβδομάδες τους.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν πάνω από 2.000 θάνατοι, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ θυμάτων κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από τότε που ξέσπασε η πανδημία.
Συνολικά οι νεκροί ανέρχονται σε 14.262.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα παγκοσμίως, καθώς αυτά ανέρχονται στα 423.135.
Στις ΗΠΑ καταγράφεται το ένα τέταρτο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τον πρόεδρο Donald Trump να δίνει τη δική του εξήγηση για αυτό.
«Η Αμερική συνεχίζει να κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και θεωρώ ότι πιθανόν γι’ αυτό έχουμε περισσότερα κρούσματα.
Γνωρίζω (...) ότι ορισμένες χώρες που έχουν μεγάλο πληθυσμό έχουν πολλά περισσότερα κρούσματα από ό,τι εμείς, αλλά δεν τα δηλώνουν» είπε ο Trump< επισημαίνοντας ότι στις ΗΠΑ έχουν γίνει 1,8 εκατομμύρια διαγνωστικές.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων στις ΗΠΑ εξακολουθούν να αυξάνονται παρά το γεγονός ότι περίπου 9 στις 10 Πολιτείες έχουν λάβει περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία και στις συναθροίσεις των πολιτών.
Image

Νέα Υόρκη: Νέο θλιβερό ρεκόρ με 731 νεκρούς σε ένα 24ωρο στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης 

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 731 θανάτους που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, στον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό μετά την έναρξη της πανδημίας στην Πολιτεία, ανακοίνωσε σήμερα (7/4) ο κυβερνήτης A. Cuomo, κάνοντας λόγο παράλληλα για μια διαφαινόμενη σταθεροποίηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία.
Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ θανάτων στην Πολιτεία καταγράφηκε το Σάββατο με 630 νεκρούς μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του νέου κορωνοϊού στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, ανέρχεται σε 5.489.
Cuomo: Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στο χθες, ο κορωνοϊός τα άλλαξε όλα
Ακόμα και αν τελειώσει η μακάβρια λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού, η πραγματικότητα δεν θα είναι ποτέ ίδια, είπε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo
Θα πρέπει να ξεχάσουν την καθημερινότητα όπως τη γνώριζαν οι πολίτες της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo.
«Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε ποτέ στο… φυσιολογικό.
Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στο χθες.
Πρέπει να ξεχάσουμε την καθημερινότητα όπως την ξέραμε» δήλωσε ο Andrew Cuomo κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να περιοριστεί και να υπάρξει σταθεροποίηση σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τους θανάτους, αν τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Ωστόσο, ακόμα και αν τελειώσει αυτή η μακάβρια λίστα με τους θανάτους λόγω του κορωνοϊού, η πραγματικότητα δεν θα είναι ποτέ ίδια».

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/NYDEATHS.png?itok=LhAkZctF

Κίνα: Τέλος το lockdown στην Ουχάν, αλλά οι περιορισμοί παραμένουν καθώς τα κρούσματα επιμένουν

Στην άρση του lockdown που είχε επιβληθεί εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες στην πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησαν οι κινεζικές αρχές, οι οποίες όμως διατηρούν περιορισμούς στη μετακίνηση πολιτών καθώς υπάρχει ανησυχία για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μια και είναι συνεχή τα «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή πολιτών που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό.
Η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε στα τέλη Ιανουαρίου, να «σφραγίσει» την πόλη Ουχάν και τα 11 εκατομμύρια των κατοίκων της σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά της νόσου.
Εκτιμάται πως περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι της Ουχάν μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό καθώς και ότι περισσότεροι από 2.500 πέθαναν, αποτελώντας σχεδόν το 80% των συνολικών θανάτων στην Κίνα, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία.
Σημειώνεται πάντως πως οι κάτοικοι της Ουχάν καλούνται να μην αφήνουν τη γειτονιά, την πόλη ακόμα και την επαρχία εάν δεν είναι απολύτως αναγκαίο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως οι κάτοικοι της Ουχάν που θα φτάνουν στο Πεκίνο, θα υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό.
Και ενώ τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει στην Ουχάν, καθώς τις τελευταίες 21 ημέρες είχαν καταγραφεί μόλις τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι αρχές της Κίνας επέβαλλαν νέα περιοριστικά μέτρα στην πόλη Suifenhe στη βόρεια επαρχία Heilongjiang, όπου καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα που αφορούσαν Κινέζους ταξιδιώτες που είχαν επισκεφθεί τη Ρωσία.
Κατόπιν της εξέλιξης αυτής οι αρχές της Κίνας αποφάσισαν να δώσουν εντολή οι κάτοικοι της πόλης Suifenhe να παραμείνουν στα σπίτια τους και μόλις ένα άτομο από την κάθε οικογένεια να βγαίνει από το σπίτι του μια φορά σε διάρκεια τριών ημερών για να αγοράζει τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα και να επιστρέφει σπίτι του.
Αλλά και στην πόλη Jiaozhou, στην ανατολική επαρχία της Shandong αναφέρεται πως ο βαθμός κινδύνου αυξήθηκε από το χαμηλό στο μέτριο, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την απόφαση.
Η ανησυχία για το ξέσπασμα ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα είναι μεγάλη,  καθώς είναι συνεχή τα «εισαγόμενα» κρούσματα, δηλαδή πολιτών που επιστρέφουν στην Κίνα από το εξωτερικό, ενώ αυξάνονται και οι ασυμπτωματικοί φορείς.

Κίνα: Στους 3.337 οι νεκροί, 62 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 82.809 τα κρούσματα

Στους 3.337 ανέρχονται οι νεκροί στην Κίνα από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν άλλοι δύο θάνατοι.
Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, καταγράφηκαν ακόμα 62 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 59 είναι «εισαγόμενα», δηλαδή επρόκειτο για ανθρώπους που διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί μετά την άφιξή τους στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.
Οι δύο ασθενείς που υπέκυψαν εντοπίζονται στη Σαγκάη και στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της πανδημίας στην Κίνα.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν χθες Τρίτη είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνον της Δευτέρας (32), ημέρας που, για πρώτη φορά αφότου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Κίνα, δεν υπέκυψε κανένας από τους ασθενείς.
Τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 χθες, φθάνοντας τα 1.042.
Εξ αυτών, 328 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, ενώ 714 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 23 σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα θάνατος μεταξύ αυτής της υποομάδας ασθενών.
Έλαβαν εξιτήριο συνολικά 112 ασθενείς σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 77.279.
Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 81.802 ως τα μεσάνυχτα χθες.

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ιταλία

Χαραμάδα αισιοδοξίας στην Ιταλία η χθεσινή μέρα (8/4), καθώς η Πολιτική Προστασία της χώρας ανακοίνωσε 542 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, αριθμός που μειώθηκε εκ νέου, για δεύτερη διαδοχική ημέρα, από τους χθεσινούς 604.
Συνολικά, οι νεκροί στη χώρα από την πανδημία έφτασαν στους 17.669, με τους 96 εξ αυτών να είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.
Σε ότι αφορά τις νέες περιπτώσεις, αυτές αυξήθηκαν την Τετάρτη στις 3.836 οι από τις χθεσινές 3.039.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στην Ιταλία είναι 139.422, ενώ 26.491 άνθρωποι έχουν αναρρώσει (2.099 το τελευταίο 24ωρο) από τον κορωνοϊό.
Ακόμη, 3.693 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.485 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 63.084 έχει αποφασιστεί ο κατ' οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 53.414 και οι νεκροί 9.722.
Στην Εμίλια Ρομάνα τα κρούσματα είναι 18.234 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.234. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 12.410, με 736 νεκρούς.
Στο μεταξύ, με δεδομένη τη μικρή βελτίωση που παρουσιάζει η χώρα απέναντι στον κορωνοϊό, είναι πιθανό, σύμφωνα με τον Τύπο να αποφασιστεί μια μερική επαναλειτουργία των επιχειρήσεων στις 17 Απριλίου και έξοδος των κατοίκων από τα σπίτια στις 3 Μαΐου.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/IT3.png?itok=NTM1jx49

Πάπας Φραγκίσκος: Ο κορωνοϊός είναι τιμωρία της φύσης για την κλιματική αλλαγή

Στην κλιματική αλλαγή φαίνεται πως βρήκε την αιτία για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού ο πάπας Φραγκίσκος.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο κορωνοϊός αποτελεί απάντηση της μητέρας φύσης στην κλιματική αλλαγή.
Είναι καιρός να πέσει ο ρυθμός παραγωγής των ανά τον κόσμο βιομηχανιών, ανέφερε ο Ποντίφικας, παροτρύνοντας τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται τα προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το περιβάλλον.
«Δεν προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ακόμα και όταν συνέβησαν μεγάλες καταστροφές, όπως με τις πυρκαγιές στην Αυστραλία.
Θυμάται ότι πριν από 18 μήνες μια βάρκα μπορούσε να διασχίσει τον Βόρειο Πόλο επειδή οι παγετώνες είχαν λιώσει.
Μετά μιλούσαμε για καταστροφές από τις πλημμύρες;» είπε ο Πάπας, προσθέτοντας:
«Δεν γνωρίζω αν η φύση μας εκδικείται.
Ωστόσο, σίγουρα αυτές είναι απαντήσεις της φύσης στην ανθρώπινη δραστηριότητα».
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ITWED.png?itok=dh_E1VQs

Προβληματισμός στην Ισπανία - Συνεχίζεται η αύξηση νεκρών ύστερα από 4 ημέρες μείωσης

Δίχως τέλος είναι η τραγωδία στην Ισπανία, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι νεκροί από τον κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στη «μαύρη» λίστα των θυμάτων προστέθηκαν 757 άνθρωποι, ενώ με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να ανέρχεται σε 6.180, ο συνολικός αριθμός διαμορφώνθηκε σε 146.690.
Σημειώνεται ότι τόσο τα κρούσματα του κορωνοϊού όσο και οι νεκροί παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ημερών.
Image
Η Ισπανία παραμένει δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων – πίσω από τις ΗΠΑ - και δεύτερη σε αριθμό θυμάτων – πίσω από την Ιταλία – παγκοσμίως.
Το μεγαλύτερο τίμημα από τη θανατηφόρο νόσο πληρώνουν οι περιφέρειες της Μαδρίτης και της Καταλονίας.
Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έχει ανακοινώσει επέκταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 26 Απριλίου.
Τα μέτρα που εγκρίθηκαν αρχικά και από το Ισπανικό Κοινοβούλιο στις 14 Μαρτίου επεκτείνονται με νέα κυβερνητική απόφαση ως τις 26 Απριλίου με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής τους εάν κριθεί αναγκαίο.
Στις αποφάσεις αυτές ο Sanchez έχει σύμμαχο το ισπανικό Κοινοβούλιο καθώς χωρίς την έγκρισή του δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για συνέχιση του καθολικού Lockdown.
Το κυβερνητικό συμβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει αύριο Τρίτη για να λάβει νέα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPAIN_2.png?itok=vfY-13-c

Γαλλία: Είμαστε ακόμα στη φάση της επιδείνωσης - Παράταση της καραντίνας

Ο θρήνος συνεχίζεται στη Γαλλία όπου ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 10.328, ενώ τα κρούσματα ανήλθαν στις 113.955
Τα μέτρα καραντίνας των Γάλλων «θα παραταθούν» πέραν της 15ης Απριλίου και ο πρόεδρος της χώρας θα απευθύνει διάγγελμα την προσεχή Δευτέρα 13/4, λίγο μετά τις 21.00 ώρα Ελλάδας, προκειμένου να παρουσιάσει τις αποφάσεις του σχετικά με τη μάχη κατά της επιδημίας τις επόμενες εβδομάδες, έγινε σήμερα γνωστό από τη γαλλική προεδρία.
Το γραφείο του Γάλλου προέδρου δεν διευκρίνισε πόσο θα παραταθούν τα μέτρα απομόνωσης, ένα θέμα στο οποίο ενδεχομένως θα αναφερθεί ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, στο τέταρτο τηλεοπτικό διάγγελμά του από τη 12η Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που κάνουν λόγο για 10.869 νεκρούς, η Γαλλία καταγράφει τον τέταρτο μεγαλύτερο απολογισμό νεκρών από τον νέο κορωνοϊό, πίσω από την Ιταλία, την Ισπανία και τις ΗΠΑ.

Βρετανία: Νέο ρεκόρ θανάτων, 936 άνθρωποι το τελευταίο 24ωρο, 7.110 το σύνολο - Βελτιώνεται σταθερά η κατάσταση του B.Johnson

Συνεχίζεται η εκατόμβη των θυμάτων και στη Βρετανία καθώς 936 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα να εκτοξεύεται στους 7.095.
Σύμφωνα με το το υπουργείο Υγείας της χώρας, 828 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Βρετανίας.
Οι 46 από αυτούς είχαν ηλικίες από 35 ως 96 ετών και δεν διέθεταν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Εν τω μεταξύ, στην εντατική του νοσοκομείου St Thomas εξακολουθεί να νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, με την κατάσταση της υγείας του να «βελτιώνεται σταθερά», σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας Rishi Sunak, καθώς, όπως είπε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση, μπορεί να «κάθεται στο κρεβάτι του» και να «μιλάει» με γιατρούς και νοσηλευτές.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/UKWED.png?itok=mWbQWdOh

Γερμανία: Στους 1.861 οι νεκροί από τον κορωνοϊό, 254 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Στα 110.698 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 2.192 ανέρχονται οι νεκροί στη Γερμανία από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς άλλοι 254 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο 24ωρο.
Παράλληλα το Ινστιτούτο Robert Koch ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν ακόμη 4.003 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με αποτέλεσμα το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης να φτάνει τα 110.698.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από τέσσερις συναπτές ημέρες μείωσής τους, όπως καταδεικνύουν τα δεδομένα του Ινστιτούτου.

Αυστρία: Συγκρατημένη αισιοδοξία - Για 5η μέρα οι αποθεραπευμένοι ασθενείς, υπερβαίνουν τα νέα κρούσματα

Μπορεί σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, να υπήρξε στην Αυστρία μία αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται εξαιτίας του νέου κορωνοϊού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, την ίδια όμως στιγμή, και για πέμπτη κατά σειρά ημέρα, ο αριθμός των αποθεραπευμένων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, υπερβαίνει εκείνον των νέων μολύνσεων.
Από χθες έως σήμερα έχουν αποθεραπευθεί 466 ασθενείς, ο αριθμός των νέων μολύνσεων ανήλθε σε μόνον 288, σε εντατική θεραπεία βρίσκονταν 267 άνθρωποι -- κατά 10% περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα -- που είναι ο υψηλότερος αριθμός μέχρι τώρα, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ανερχόταν σε 12.850 στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδα).
Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, έως σήμερα συνολικά 4.512 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί, 273 έχουν χάσει τη ζωή τους αμέσως ή εμμέσως λόγω κορωνοϊού, ενώ έχουν διενεργηθεί 120.755 διαγνωστικά τεστ.
Ενόψει των επικείμενων εορτών του Πάσχα των Καθολικών την ερχόμενη Κυριακή, 12 Απριλίου, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Rudolf Anschober απεύθυνε σήμερα έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν τους πασχαλινούς γιορτασμούς και να μην επιδείξουν χαλάρωση στην τήρηση των προστατευτικών μέτρων, "για να μπορέσει να συνεχιστεί ο μέχρι τώρα δρόμος στη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της κρίσης".
Κατά την άποψή του, μετά τις γιορτές, με το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη, 14 Απριλίου, αναμένεται η επόμενη "τεράστια" πρόκληση.
Υπενθυμίζεται πως η Αυστρία μετρά 12.850 κρούσματα και 273 νεκρούς.

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στο Τόκιο το τελευταίο 24ωρο - Στα 1.339 συνολικά

Το Τόκιο κατέγραψε 144 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα (8/4), που είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε η κυβερνήτις της πόλης Y. Coike, στην πρώτη ημέρα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει κηρυχθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην ιαπωνική πρωτεύουσα έφθασαν τα 1.339, δήλωσε η Coike, μια αύξηση που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των περιστατικών σε όλη τη χώρα σε 4.768, σύμφωνα με το εθνικό δίκτυο NHK.
Οι θάνατοι στην Ιαπωνία έφθασαν σήμερα τους 98, σύμφωνα με το NHK.
Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, αλλά η σταθερή αύξηση σε κάποιες περιοχές οδήγησε τον πρωθυπουργό S. Abe να θέσει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης το Τόκιο, την Οσάκα και πέντε ακόμα πληγείσες περιφέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης