Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συμφωνία στο Eurogroup για 540 δισ - Προληπτικές γραμμές από ESM για την υγεία χωρίς όρους και για την οικονομία με όρους - Εκτός τα ευρωομόλογα

Συμφωνία στο Eurogroup για 540 δισ - Προληπτικές γραμμές από ESM για την υγεία χωρίς όρους και για την οικονομία με όρους - Εκτός τα ευρωομόλογα
Η Lagarde της ΕΚΤ με παρέμβαση της ζητάει συμπόρευση για να αντιμετωπιστεί το σοκ
(upd5) Συμφωνία επιτεύχθηκε στο Eurogroup για το μοντέλο στήριξης της ευρωζώνης από την κρίση του κορωνοιού, με τον ESM να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Το πακέτο στήριξης θα περιλαμβάνει συνολικά 540 δισεκ. ευρώ και το μοντέλο με προληπτικές πιστωτικές γραμμές από τον ESM θα είναι δύο ειδών επιβεβαιώνοντας πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του bankingnews.gr δείτε εδώ  https://bankingnews.gr/index.php?id=492757
«Εξαιρετική συμφωνία μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών ως απάντηση στον οικονομικό αντίκτυπο του κορονοϊού: 500 δισ. ευρώ άμεσα διαθέσιμα» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire.
Η συμφωνία του Eurogroup όπως περιγράφεται από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών:
-Θα δοθεί πιστωτική γραμμή από τον ESM για χρηματοδότηση για ιατρικούς λόγους χωρίς όρους
-Θα δοθεί πιστωτική γραμμή από τον ESM για οικονομικούς λόγους με "κάποιους" όρους
-Όχι σε ευρωομόλογα
-Εξωτερική χρηματοδότηση μέσω της ΕΤΕπ για τις επιχειρήσεις
- Υποστήριξη του προγράμματος εργασίας μέσω του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου
«Η μόνη απαίτηση για πρόσβαση στη γραμμή πίστωσης θα είναι ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ που ζητούν υποστήριξη θα δεσμευτούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη γραμμή για να στηρίξουν την εγχώρια χρηματοδότηση τους.
H Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ολλανδία συμφώνησαν σε ένα πακέτο οικονομικής στήριξης κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, ανοίγοντας τον δρόμο για μία συμφωνία και των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.
Η συμφωνία προβλέπει ελάχιστους όρους για την πρόσβαση των χωρών στις πιστωτικές γραμμές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, που θα εστιάζουν στη χρηματοδότηση υγειονομικών δαπανών που σχετίζονται με τον ιό.
Σε μία ένδειξη ότι η Ολλανδία υποχώρησε από την προηγούμενη σκληρή στάση της, δεν συνδέονται με τις πιστωτικές γραμμές οικονομικοί όροι, δήλωσαν οι πηγές.

κείμενο σε εξέλιξη...

Image

Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων 

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Mario Centeno, με τις διαβουλεύσεις να είναι πυρετώδεις, την ώρα που Γαλλία και Γερμανία πρωτοστατούν στην προσπάθεια για την επίτευξη συμβιβασμού, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Η συνεδρίαση του Eurogroup αναμενόταν να ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδος, με δύο ώρες καθυστέρηση.
Εντούτοις, ούτε στις 20:00 άρχισε η συνεδρίαση, με τον εκπρόσωπο του Μ. Centeno, Luis Rego να αναφέρει σε tweet του πως η τηλεδιάσκεψη θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρα Βρυξελλών (22:30 ώρας Ελλάδος).
Η τηλεδιάσλεψη βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς με νεότερο tweet ο Luis Rego ενημέωσε ότι ξεκίνησε.
Image

Image

Την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας εξέφρασε και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte.
Σημειώνεται ότι η Ολλανδία έχει δεχθεί ισχυρές πιέσεις ώστε να χαλαρώσει τη σκληρή της στάση και να ξεμπλοκάρει η συμφωνία.
Η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζουν μια συμβιβαστική πρόταση για να την υποβάλουν στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για την απόκριση στις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.
«Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συνομιλίες.
Η Γαλλία και η Γερμανία εργάζονται για έναν συμβιβασμό», δήλωσε ο αξιωματούχος πριν από τον τελευταίο γύρο των συνομιλιών.

Centeno: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία

Την εκτίμηση πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία ανέφερε σε tweet του ο επικεφαλής του Eurogroup, Μ. Centeno.
Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία.
Έχω εμπιστοσύνη - εξακολουθώ να πιστεύω - ότι αυτή τη φορά θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.
Θα δείξουμε το απαραίτητο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας #Eurogroup #COVID ー 19
Image



Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup επανέλαβε την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.
«Έντονες διαπραγματεύσεις με υπουργούς Οικονομικών πριν το Eurogroup σήμερα το απόγευμα.
Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία» επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup.
Image
 
Rutte (Πρωθυπουργός Ολλανδίας): Δυνατή μια συμφωνία Eurogroup για ένα ευρωπαϊκό πακέτο ως απάντηση στην πανδημία

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μ. Rutte δήλωσε σήμερα (9/4) πως πιστεύει ότι είναι δυνατόν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών να καταλήξουν σε μια συμφωνία για ένα πακέτο στήριξης 500 δισ. ευρώ για να αντισταθμιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Προσπαθούμε να κάνουμε τα μέγιστα για να βοηθήσουμε να οδηγηθούν οι διαπραγματεύσεις σε μια επιτυχή ολοκλήρωση», δήλωσε ο Rutte σε δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

Scholz: Εφικτή η συμφωνία στο Eurogroup - Μαλάκωσε τη στάση της η Ολλανδία

Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Olaf Scholz.
«Φαίνεται πως μια συμφωνία είναι εφικτή»,  δήλωσε ο Scholz, γεγονός που σημαίνει πως η Ολλανδία η οποία είχε θέσει σκληρές απαιτήσεις για χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, έχει μαλακώσει τη στάση της.

Τι θα προβλέπει η συμφωνία για δύο ECCL

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr θα επέλθει κάποιας μορφής συμφωνία,  η οποία θα εμπεριέχει μεγάλο μέρος των θέσεων της Γερμανίας και του άξονα των χωρών που υποστηρίζουν τις γερμανικές θέσεις.
Την ίδια ώρα, η Ολλανδία δέχεται πιέσεις να χαλαρώσει τη στάση της, ώστε να ξεμπλοκάρει η συμφωνία.
To πακέτο των 540 δισεκ. θα δομηθεί ως εξής 200-240 δισεκ. ο ESM ο Ευρωπαικός Μηχανισμός Σταθερότητας, 100 δισεκ. για την ανεργία, 200 δισεκ. από την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων.

Με βάση πληροφορίες ενώ το αδιέξοδο στο Eurogroup στις 7 Απριλίου οφείλετο στην σταθερή θέση των Γερμανών που επέμεναν ότι δεν μπορούν να δοθούν προληπτικές πιστωτικές γραμμές ECCL από τον ESM τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας… θα υπάρξει τελικώς συμβιβασμός.
Να τονιστεί ότι ενώ τα ευρωπαϊκά κράτη σε εθνικό επίπεδο σχεδιάζουν να δαπανήσουν 2,5 τρισεκ. οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί θα παράσχουν κεφάλαια 540 δισεκ. ή το 22% των εθνικών πακέτων και θα συνδυάζουν ESM, κεφάλαια από την Commission, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κ.α.
Κατά το πιθανότερο σενάριο η πρόταση που μπορεί τελικώς να συμφωνηθεί είναι η εξής
Να χωριστούν τα κεφάλαια από τον ESM μέσω προληπτικών πιστωτικών γραμμών σε δύο κατηγορίες, δάνεια που θα χορηγηθούν για τα εθνικά συστήματα Υγείας όπου θα υπάρχει μόνο ένας όρος για κάθε χώρα και δάνεια που θα δοθούν για την στήριξη της οικονομίας που θα εμπεριέχει μεγάλο μέρος των μνημονιακών όρων που περιλαμβάνονται στις προληπτικές πιστωτικές γραμμές.
Η αρχική πρόταση όλα τα δάνεια από τον ESM με την μορφή προληπτικών πιστωτικών γραμμών ECCL πρέπει να εμπεριέχουν μνημονιακούς όρους και μέτρα δεν θα γίνει αποδεκτή και μάλλον και η Γερμανία θα κάνει πίσω σε αυτό.
Όμως θα πρέπει να καταστεί κατανοητό ότι δεν μπορεί ο ευρωπαϊκός νότος να ζητάει κεφάλαια από τον ESM από τον φορολογούμενο πολίτη της Ευρώπης χωρίς να υπάρχει ένας μηχανισμός αποπληρωμής και όροι που θα διασφαλίζουν ότι τα δάνεια θα αποπληρωθούν.
Οι κανόνες ισχυροποιούν την συνοχή και αντιθέτως η ασυδοσία επιφέρει την διάλυση.
Η Ευρώπη λόγω πανικού όπως και η ΕΚΤ αλλά και στις ΗΠΑ, κυβέρνηση και FED οδηγούνται από τον πανικό και όχι από τον ορθολογισμό.
Δεν μπορεί να έχουν παραβιαστεί τόσοι όροι σε θεσμικό επίπεδο, τι θα γίνει όταν η Ευρώπη επανέλθει στην κανονικότητα, δεν θα απαιτηθεί η θεσμική εκτροπή να αποκατασταθεί;
Image

Πως θα διανεμηθούν τα 200-240 δισεκ. κεφάλαια του ESM


Με βάση το σενάριο να υπάρξουν ουσιαστικά δύο προληπτικές πιστωτικές γραμμές μια για την Υγεία και μια για την οικονομία θα μπορούσε περίπου 60 δισεκ να κατευθυνθούν στην Υγεία και 150-180 δισεκ. στην οικονομία της ευρωζώνης.
Ειδικά για την Ελλάδα όπως έχει παρουσιαστεί
-Θα πάρει προληπτική πιστωτική γραμμή 6 με 8 δισεκ. ευρώ με τα περισσότερα να κατευθύνονται στην οικονομία.
Στο παρελθόν η προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL θα είχε διάρκεια 18 μήνες και θα συνοδευόταν από πολύ σκληρά μέτρα λιτότητας.
Η διάρκεια της νέας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα είναι μεγαλύτερο διάστημα και οι όροι που θα τεθούν θα εμπεριέχουν διάφορες ρήτρες π.χ. ειδικός φόρος στην βενζίνη, έσοδα από αποκρατικοποιήσεις κ.α.

-Η Ελλάδα μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα μπορεί να εκδώσει ομόλογα 10ετούς π.χ. διάρκειας – θα μπορεί να εκδώσει ομόλογα σε όλη την καμπύλη αποδόσεων – με στόχο να αντλήσει έως 10 δισεκ.
Το 10ετές ομόλογο έχει απόδοση 1,80% με προοπτική να υποχωρήσει στο 1,50% με χαμηλό 0,90% προ του κορωνοιού.
Τα ομόλογα θα τα εκδώσει ο ΟΔΔΗΧ θα τα αγοράσουν οι ελληνικές τράπεζες κατά βάση αλλά και άλλοι επενδυτές και εν συνεχεία τα ομόλογα αυτά θα καταλήξουν στην ΕΚΤ που θα τα αγοράσει από την δευτερογενή αγορά στο πρόγραμμα Πανδημίας των 750 δισεκ.
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει ενταχθεί στο κλασσικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE καθώς δεν πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας δεν είναι τα ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας και δεν είναι βιώσιμο το χρέος.
Με βάση το κλασσικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης η ΕΚΤ και στην υποθετική περίπτωση που συμμετείχε και η Ελλάδα οι αγορές ομολόγων πρέπει να είναι αναλογικές με βάση κάποια ποσόστωση, π.χ. τόσα από την μια χώρα και τόσα από την άλλη.
Με το πρόγραμμα για την Πανδημία του Κορωνοιού που η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει έως και 750 δισεκ κρατικά και άλλα ομόλογα ενώ η ποσόστωση συνεχίζει να υφίσταται μπορεί να υπάρξει και ετεροχρονισμός π.χ. να αγοράσει αρχικά τα ελληνικά και ιταλικά ομόλογα και σε επόμενη φάση π.χ. τα Γερμανικά.

-Θα δοθούν πρόσθετα δάνεια από την Commission και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την ανεργία και άλλες παρεμβάσεις στήριξης συνολικού ύψους έως 8 δισεκ. ευρώ.

Το συνολικό άθροισμα όλων αυτών των παρεμβάσεων είναι 24 δισεκ ευρώ.
Με το χρέος της Ελλάδος να διαμορφώνεται στα 356 δισεκ. ευρώ θα εκτιναχθεί στα 380 δισεκ. και με όρους ΑΕΠ 2020 που θα συρρικνωθεί…. θα εκτιναχθεί η σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 215%.
Με όρους ΑΕΠ 2019 η σχέση χρέους προς ΑΕΠ θα ανερχόταν σε 203% του ΑΕΠ.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ελληνικό χρέος θα παραμείνει μη βιώσιμο με επιδείνωση των παραμέτρων βιωσιμότητας καθώς πέραν από την τιμολόγηση, δεν υπάρχει και το πρωτογενές πλεόνασμα.
Την ίδια στιγμή το κεφαλαιακό μαξιλάρι η Ελλάδα δεν θα το χρησιμοποιήσει γιατί το απέρριψαν οι δανειστές.

Lagarde: Συμπόρευση για να αντιμετωπιστεί το σοκ

«Η Ευρώπη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, σήμερα (8/4), καθώς οι ηγέτες του μπλοκ παραμένουν σε αδιέξοδο για να πάρουν μια κοινή απόφαση.
«Η πλήρης ευθυγράμμιση των δημοσιονομικών και νομισματικών πολιτικών - και η ισότιμη ενασχόληση στην μάχη κατά του κορωνοϊού  - είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε την παραγωγική μας ικανότητα και την απασχόληση», δήλωσε η Lagarde σε ένα άρθρο που θα δημοσιευθεί σε αρκετές εφημερίδες.
«Η αλληλεγγύη είναι στην πραγματικότητα για το κοινό καλό».
Σημειώνεται ότι σε ναυάγιο κατέληξε η μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup η οποία ολοκληρώθηκε στις 9 π.μ. της Τετάρτης 8 Απριλίου 2020, μετά από 16 ώρες δραματικών διαβουλεύσεων.
Ο γερμανικός άξονας (Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία) ζητά την επιβολή όρων μνημονίου στις προληπτικές πιστωτικές γραμμές, με αποτέλεσμα το χάσμα Βορρά και Νότου να παραμένει αγεφύρωτο.
«Είναι ζωτικής σημασίας η δημοσιονομική αντιμετώπιση αυτής της κρίσης να πραγματοποιηθεί με επαρκή ισχύ σε όλα τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ», δήλωσε η Lagarde.
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη, ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν μαζί τη βέλτιστη πολιτική απάντηση ενάντια σε ένα κοινό σοκ για το οποίο κανείς δεν είναι υπεύθυνος».
Προειδοποιώντας ότι οι απλοί εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι τώρα με την μεγαλύτερη απειλή από τη δεκαετία του 1930, η Lagarde δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να αποφευχθεί η μείωση των βιώσιμων επιχειρήσεων και η απώλεια των θέσεων εργασίας από τους υπαλλήλους τους.
Πάντως, η Lagarde απέρριψε το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών.
«Μου φαίνεται αδιανόητη η διαγραφή χρεών από την κρίση» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Reuters: Πιέσεις στην Ολλανδία να ξεμπλοκάρει τη συμφωνία στο Eurogroup

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ εντείνουν την πίεση στην προς την Ολλανδία ώστε να ξεμπλοκάρει την οικονομική στήριξη ύψους μισού τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, εν όψει της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.
Το κύριο πρόβλημα στις συζητήσεις των υπουργών, που θα ξεκινήσουν στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), είναι οι όροι με τους οποίους οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να έχουν πρόσβαση σε φθηνές πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM).
Η Ιταλία είναι έτοιμη να δεχθεί πολύ ελαφρούς όρους, λέγοντας ότι τα χρήματα, αν χρησιμοποιηθούν, θα πρέπει να διατεθούν σε δαπάνες σχετικές με την υγεία τώρα και ότι αργότερα η χώρα πρέπει να τηρεί τους γενικούς δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ που έχουν στόχο τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.
Η Ολλανδία, η οποία είναι μόνη στη σκληρή στάση της, θέλει αυστηρότερους όρους, περιλαμβανομένων οικονομικών κριτηρίων για κάθε χώρα, οι οποίοι είναι πολιτικά μη αποδεκτοί για τη Ρώμη, επειδή θα την έκαναν να φαίνεται ότι βρίσκεται υπό την οικονομική εποπτεία της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η πανδημία δεν είναι ευθύνη της Ιταλίας.
Αν και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι διαφορές αφορούν κυρίως τη φρασεολογία, παραμένουν κρίσιμης σημασίας για να υπογράψουν όλοι οι υπουργοί την τελική έκθεση για το πακέτο που θα σταλεί στους ηγέτες της ΕΕ.
«Δεν ήμασταν πολύ μακριά», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που συμμετείχε στις διαβουλεύσεις. «Η Ολλανδία θα χρειασθεί να κινηθεί λίγο, διαφορετικά δεν υπάρχει αποτέλεσμα ξανά.
Αυτό θα είναι κρίσιμης σημασίας.
Υπάρχουν πολλές εκκλήσεις που συνεχίζονται, σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.
Σε μία σπάνια περίπτωση άσκησης ανοικτής πίεσης στην Ολλανδία, Γάλλος αξιωματούχος από το γραφείο του προέδρου Εmmanuel Macron αποκάλεσε την ολλανδική θέση ακατανόητη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Peter Altmair ρ είπε ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα προχωρήσουν τις διαβουλεύσεις σήμερα. «Είναι σημαντικό να λάβουμε αυτή την απόφαση σήμερα για τα 500 δισ. ευρώ που συζητούνται - είναι ένα απίστευτα μεγάλο ποσό που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί σκληρότερα, την Ισπανία και την Ιταλία», δήλωσε ο Altmaier
 Το τμήμα του πακέτου, που έχει σε μεγάλο βαθμό συμφωνηθεί, είναι οι εγγυήσεις στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη στήριξη των επιχειρήσεων και για το σχήμα με το οποίο η ΕΕ θα επιδοτεί τους μισθούς σε όλη την Ένωση, ώστε οι εταιρείες να μπορούν να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις θέσεις απασχόλησης.
Το σχέδιο, όμως, για τη χρηματοδότηση της ανάκαμψης μετά την επιδημία εγείρει περισσότερα ζητήματα, επειδή η Γαλλία θέλει τα χρήματα, τα οποία θα μπορούσαν να φάνουν στο 3% του ΑΕΠ της ΕΕ ή σε περισσότερα από 400 δισ. ευρώ, να τα δανείζονται όλες οι χώρες της ΕΕ από κοινού από την αγορά.
Αυτό αποτελεί μία κόκκινη γραμμή για τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Φινλανδία και την Αυστρία, οι οποίες είναι σθεναρά αντίθετες σε κοινή έκδοση χρέους, ακόμη και στην έκτακτη κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού.
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι υπουργοί είναι πιθανόν να παρακάμψουν το πρόβλημα επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ταμείο ανάκαμψης, για το οποίο υπάρχει συναίνεση και να ζητήσουν από τους ηγέτες οδηγίες για το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτό, ώστε να μπορούν οι υπουργοί να κάνουν αργότερα τη δική τους επεξεργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης