Κίνα: Δύο νέα θύματα από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο – Στους 3.335 οι νεκροί

Κίνα: Δύο νέα θύματα από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο – Στους 3.335 οι νεκροί
Καταγράφηκαν 63 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 61 ταξιδιώτες από το εξωτερικό
Στους 3.335 ανέρχονται οι νεκροί στην ηπειρωτική Κίνα από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς το τελευταίο 24ωρο προστέθηκαν δύο ακόμα θύματα στη μακάβρια λίστα.
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε επίσης 63 νέα κρούσματα μόλυνσης, εκ των οποίων τα 61 ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.
Το σύνολο των κρουσμάτων ανήλθε σε 81.865.
Δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μεταξύ ταξιδιωτών ήταν ο υψηλότερος από την 25η Μαρτίου και ελαφρά αυξημένος από εκείνον της προηγουμένης (59).
Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης εντός της κοινότητας έχει μειωθεί θεαματικά από τον Φεβρουάριο, όταν έφθασε στην κορύφωσή του ωθώντας το Πεκίνο να αποκλείσει ολόκληρες πόλεις και να επιβάλλει δρακόντεια μέτρα, οι αρχές επιμένουν πως απαιτείται ακόμη επαγρύπνηση για να αποφευχθεί αναζωπύρωση.
Η βασική ανησυχία των κινεζικών αρχών είναι πλέον ο εντοπισμός ταξιδιωτών που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό και των ασυμπτωματικών κρουσμάτων, δηλαδή των φορέων του κορωνοϊού που παρότι οι ίδιοι δεν παρουσιάζουν κανένα από συμπτώματά του, όπως πυρετό ή βήχα, τον μεταδίδουν.
Το σύνολο των κρουσμάτων που το κινεζικό υπουργείο Υγείας αποκαλεί «εισαγόμενα» έφθασε τα 1.103 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Πρόκειται κυρίως για Κινέζους φοιτητές στο εξωτερικό που επαναπατρίστηκαν.
Παράλληλα, τα νέα ασυμπτωματικά κρούσματα μειώθηκαν σε 56 από 137 μία ημέρα νωρίτερα, με τους ταξιδιώτες να αριθμούν περίπου τα μισά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS