Κομισιόν για κορωνοϊό: Σχέδιο για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα

Κομισιόν για κορωνοϊό: Σχέδιο για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα
Βάσει του σχεδίου αυτού προτείνει διάστημα ενός μήνα για κάθε βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα
Σχέδιο για τη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού έχει εκπονήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η Κομισιόν προτείνει η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας να γίνει «με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα».
Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό έγγραφο που τιτλοφορείται «Στρατηγική Εξόδου» η Επιτροπή προτείνει τα κράτη να άρουν τους περιορισμούς πρώτα σε τοπικό επίπεδο και να διευρύνουν σταδιακά το άνοιγμα, διασφαλίζοντας όμως ικανό διάστημα μεταξύ κάθε σταδίου.
Ως σημείο αναφοράς, υπογραμμίζεται πως πρέπει να υπάρχει διάστημα ενός μήνα μεταξύ κάθε μεμονωμένου βήματος προς την εξομάλυνση.
Επί της αρχής, επισημαίνεται, τα μέτρα πρέπει στο εξής να είναι περισσότερο στοχευμένα και για αυτό οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται για μεγαλύτερο διάστημα.
Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν σταδιακά.
«Η άρση της απαγόρευσης που αφορά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, π.χ. τα φεστιβάλ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο» υποστηρίζει η Επιτροπή, η οποία παράλληλα τονίζει ότι «δεν θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να επιστρέψει ταυτόχρονα στην εργασία του».
Αντίθετα, αναφέρεται πως θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο απαραίτητους τομείς καθώς και να εξετάζεται το κατά πόσο κάποιος κλάδος προσφέρεται για εργασία από το σπίτι.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS