Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +3,87% και τα 34,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ισχυρή άνοδος στο πετρέλαιο εν αναμονή ΟΠΕΚ και Ρωσίας - Στο +3,87% και τα 34,11 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει κέρδη της τάξεως του +5,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 26,36 δολ. ανά βαρέλι
(upd) Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (9/4) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα καταλήξουν σε συμφωνία για τις περικοπές στην παραγωγή τους κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +3,87% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 34,11 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +5,06% στα 26,26 δολ. ανά βαρέλι.
Η πλευρά της Ρωσίας εμφανίζεται διατεθειμένη να μειώση την ημερήσια παραγωγή της κατά 2 εκατ. βαρέλια, όγκος που αντιστοιχεί περίπου στο 20% της συνολικής παραγωγής της, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι συνολικές περικοπές στην παραγωγή των ΟΠΕΚ+ θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
«Η επερχόμενη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών είναι η μόνη ελπίδα στον ορίζοντα για την αγορά, η οποία θα μπορούσε να αποτρέψει μία πλήρη κατάρρευση των τιμών και μία παρακμή στην παραγωγή», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής αγορών πετρελαίου της Rystad Energy, Bjornar Tonhaugen.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή, οι τιμές είναι τόσο ευμετάβλητες ώστε κάθε είδηση σχετικά με την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων είναι ικανή να μετακινήσει τις τιμές με οποιοδήποτε τρόπο», ενώ πρόσθεσε ότι «όπως έχετε δει τις τελευταίες ημέρες, οι μεταβολές των τιμών από τα κέρδη στις απώλειες δεν είναι ασυνήθιστες σε τέτοιες περιόδους».
Από την πλευρά του, ο John Kilduff της Again Capital εμφανίζεται επιφυλακτικός απέναντι στη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι «τα μαθηματικά σχετικά με μία μείωση της παραγωγής κατά 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, η οποία είναι η ελάχιστη που χρειάζεται για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστούν», ενώ πρόσθεσε ότι «περιμένω μία κακή μέρα για τους ΟΠΕΚ+».
Όσον αφορά τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας έδειξαν άνοδο των αποθεμάτων κατά 15,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστε΄ιστα 9,37 εκατ. βαρέλια.
Μάλιστα, τα στοιχεία ξεπέρασαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις του Αμερικανικού Ινστιούτου Πετρελαίου, το οποίο προέβλεπε ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 11,9 εκατ. βαρέλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης