Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Quest: Οι επιπτώσεις από τον Covid-19, η επιστροφή κεφαλαίου και το επενδυτικό πρόγραμμα

tags :
Quest: Οι επιπτώσεις από τον Covid-19, η επιστροφή κεφαλαίου και το επενδυτικό πρόγραμμα
Η υγιής ταμειακή θέση του ομίλου επιτρέπουν επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους μάλλον προς τα τέλη του 2020
Μικρή επίδραση θα έχει στο πρώτο τρίμηνο ο Covid-19 στην Quest Συμμετοχών σύμφωνα με όσο ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη και αναφέρει η Beta ΑΧΕΠΕΥ, στο πρωινό της σχόλιο.
Η διοίκηση ανέφερε πως αν υπάρξει επίπτωση αυτή θα είναι μικρή, αλλά στο δεύτερο τρίμηνο οι επιπτώσεις από τα μέτρα απαγόρευσης που πάρθηκαν θα είναι σημαντικές σε επίπεδο ομίλου και για το διάστημα που παραμένουν τα μέτρα.
Τα προϊόντα πληροφορικής, iStorm, iSquare και InfoQuest θα επηρεαστούν περισσότερο από τα μέτρα απαγόρευσης και η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για τη μείωση των δαπανών και τη διατήρηση των ταμειακών ροών.
Από την άλλη η Questonline έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο και συνεχίζουν να αυξάνονται.
Η δραστηριότητα των συστημάτων πληροφορικής (Unisystems) δεν επηρεάζεται όπως δεν επηρεάζεται και ο κλάδος της ενέργειας.
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές (Cardlink) εμφανίζουν χαμηλότερες πωλήσεις (χαμηλό διψήφιο ποσοστό) και έχει να κάνει με τη διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης.
Η νέα σύμβαση που υπογράφθηκε με τις τράπεζες επηρεάζει το περιθώριο EBT του 2020 με επαναφορά στα κανονικά επίπεδα από το 2021 και μετά (περιθώριο 15%).
Οι ταχυδρομικές υπηρεσίες παρουσιάζουν ανθεκτική ανάπτυξη και έχουν αύξηση αλλά επηρεάζεται το κόστος.
Η υγιής ταμειακή θέση (καθαρά μετρητά 24,8 εκατ. ευρώ) αφήνουν περιθώριο να επαναλάβει διανομή κεφαλαίου στους μετόχους μέσω επιστροφής κεφαλαίου (0,14 ευρώ) ίσως προς τα τέλη του 2020.
Η διοίκηση εξετάζει περαιτέρω επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο με τις επενδύσεις ωστόσο κυρίως να κατευθύνονται προς το κέντρο διαλογής της ACS (30 εκατ. ευρώ την περίοδο 2020-21).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης