Τελευταία Νέα
Διεθνή

IHME: Έως τις 4/8 το πρώτο κύμα της πανδημίας - Η Ελλάδα θα έχει 457 νεκρούς

tags :
IHME: Έως τις 4/8 το πρώτο κύμα της πανδημίας - Η Ελλάδα θα έχει 457 νεκρούς
Το IHME προβλέπει 151.000 θανάτους σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του «πρώτου κύματος» της πανδημίας, που θα λήξει στις 4 Αυγούστου
Η Βρετανία θα πληγεί περισσότερο από την κρίση του κορωναϊού από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, σύμφωνα με προβλέψεις ερευνητών, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να δει περισσότερους από 60.000 θανάτους από το COVID-19.
Νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME), προβλέπει 151.000 θανάτους σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του «πρώτου κύματος» της πανδημίας, που προβλέπουν οι επιστήμονες ότι θα λήξει στις 4 Αυγούστου.
Οι ΗΠΑ θα έχουν συνολικά 81.766 θανάτους μέχρι την ίδια ημερομηνία, σύμφωνα με τους αναλυτές της IHME.
20200408 COVID Europe deaths IHME proections
Για την Ελλάδα αναμένονται 457 θάνατοι, από 83 που είναι σήμερα.
Η ευρωπαϊκή ανάλυση βασίστηκε σε δεδομένα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων, του ΠΟΥ και των πολιτικών κοινωνικής απομάκρυνσης της κάθε χώρας.
Για πολλές χώρες, ο αριθμός των θανάτων θα επηρεαστεί από το γεγονός ότι οι νοσοκομειακοί πόροι που θα χρειαστούν θα υπερβούν τον υπάρχοντα εξοπλισμό, ανέφεραν οι ερευνητές.
"Για παράδειγμα, η αιχμή της ζήτησης στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να ανέλθει συνολικά σε 102.794 νοσοκομειακά κρεβάτια σε σύγκριση με 17.765 διαθέσιμα κρεβάτια, 24.544 κλινών σε σύγκριση με 799 κλινικές διαθέσιμες και 20.862 αναπνευστήρες που χρειάζονται", εξήγησαν, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αναπνευστήρων στην Βρετανία δεν ήταν διαθέσιμα προς το παρόν.
Σύμφωνα με την ανάλυση, η Βρετανία αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό θνησιμότητάς της στις 17 Απριλίου, όταν οι ερευνητές προέβλεπαν ότι θα υπάρξουν συνολικά 2.932 θάνατοι σε μία ημέρα.
Η χώρα ήταν σε τροχιά που θα οδηγούσε σε συνολικά 66.314 θανάτους μέχρι τις 4 Αυγούστου, κατέληξαν οι επιστήμονες.
Ωστόσο, το μοντέλο πρόβλεψης του IHME αμφισβητήθηκε, με τον Neil Ferguson του Imperial College London, λέγοντας στην εφημερίδα The Guardian ότι τα αριθμητικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση του νοσοκομειακού κρεβατιού και τους θανάτους ήταν διπλάσια από όσο έπρεπε.
Το Imperial College εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων από το COVID-19 στη Βρετανία θα είναι μεταξύ 7.000 και 20.000.
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού.
Ωστόσο, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Patrick Vallance, δήλωσε ότι είναι πιθανό ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Βρετανία "να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση".
Η βρετανική κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή μέτρα lockdown στα τέλη Μαρτίου, προτρέποντας τους πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για άσκηση, ιατρικούς σκοπούς, να αγοράζουν βασικά είδη ή να πάνε στη δουλειά, εάν είναι απαραίτητο.
Ωστόσο, η κυβέρνηση αντιμετώπισε τις επικρίσεις στο ξέσπασμα της κρίσης, επειδή ήταν πολύ επιφυλακτική στην προσέγγισή της για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.
Η Ιταλία - η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από το COVID-19 στον κόσμο σήμερα - θα έχει τον δεύτερο υψηλότερο συνολικό αριθμό θανάτων στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόβλεψη του IHME, με συνολικά 20.300 θανάτους που αναμένονται έως τις 4 Αυγούστου.
Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί 17.669 θάνατοι από τον κορωνοϊό και 139.422 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Ωστόσο, οι Ιταλοί υγειονομικοί υπάλληλοι δήλωσαν την Κυριακή ότι ο αριθμός των θανάτων και των νέων μολύνσεων αρχίζει να μειώνεται.
Στην Ισπανία, που είναι σήμερα η χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το COVID-19 παγκοσμίως, οι ερευνητές προέβλεπαν ότι θα υπάρξουν συνολικά 19.209 θάνατοι κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.
Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins, 14.792 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό στην Ισπανία μέχρι στιγμής, αλλά νέες περιπτώσεις και θάνατοι αρχίζουν να επιβραδύνουν, σύμφωνα με στοιχεία.
Οι ευρωπαϊκές χώρες που αναμένεται να δουν τα χαμηλότερα συνολικά ποσά θανάτου της περιοχής είναι η Μάλτα και η Κύπρος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα έχουν συνολικά 19 και 54 θανάτους αντιστοίχως μέχρι τον Αύγουστο.
Το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ανά ημέρα για ολόκληρη την Ευρώπη αναμένεται να συμβεί κατά την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου, ανέφερε η IHME.
Το IHME, μέρος του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, ανέπτυξε αρχικά τις προβλέψεις του για τον κορωνοϊό για να βοηθήσει τα αμερικανικά νοσοκομεία και τις κυβερνήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης