Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα άνοδος με το βλέμμα στο σημερινή Eurogroup

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα άνοδος με το βλέμμα στο σημερινή Eurogroup
ΑΓΟΡΑ: Τελευταία συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα η σημερινή και οι συνεδριάσεις επανέρχονται από την ερχόμενη Τρίτη, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Μετά έχουμε και το Ορθόδοξο. Η νέα συνεδρίαση του Eurogroup θα τραβήξει όλα τα βλέμματα και θα φανεί αν μπορούν να αμβλυνθούν οι διαφορές Βορρά και Νότου.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με νέα σημαντική άνοδο και βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο που οι τεχνικοί αναλυτές δίνουν ως πρώτη τεχνική αντίδραση. Η δική μας αγορά έχει το περιθώριο μέχρι τις 650 μονάδες, όπου εκεί είναι η σημαντική αντίσταση. Οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα και σήμερα και καλό τζίρο λόγω του τετραημέρου.

Οι επενδυτές εστιάζουν και στο πότε θα αρθούν τα μέτρα που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις, ώστε να μπορέσουν οι οικονομίες να λειτουργήσουν ξανά. Η επίδραση των μέτρων φέρνει μεγάλη πτώση στο ΑΕΠ. Όμως ο κίνδυνος από πρόωρη άρση των μέτρων ίσως φέρει νέα κρούσματα. Δύσκολη η εξίσωση.

ΧΑ: Ξεκίνησε και αυτό με καλή άνοδο άνω του 2,5% και βρίσκεται στις 625 μονάδες με καλό τζίρο. Οι τράπεζες είναι στο προσκήνιο και έχουν σημαντική άνοδο, αλλά ξεχωρίζουν και ΔΕΗ, Coca Cola και ΟΤΕ. Συνεχίζει ανοδικά και η Ελλάκτωρ.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: Λίγες εισηγμένες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα χρήσης 2019 και ακόμα λιγότερες έχουν πει κάτι παραπάνω για τις επιπτώσεις από το lockdown. Αυτές ωστόσο, φαίνεται πως θα είναι σημαντικές καθώς πολλές εταιρείες έχουν κλείσει και η ζήτηση έχει πέσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Κάποιες εισηγμένες λειτουργούν μόνο με τα αποθέματα.

Επομένως πάμε για ένα δύσκολο δεύτερο τρίμηνο. Το πρώτο θα έχει και αυτό πλήγμα, αλλά βλέπουμε πως κάποιες πήγαν καλά στους πρώτους δύο μήνες και η ζήτηση έπεσε σημαντικά κατά τον τρίτο μήνα.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Η πτώση της από την αρχή του έτους είναι σημαντικά μικρότερη από τις συστημικές και έχει δώσει και μέρισμα για τη χρήση 2019. Άνοιξε με άνοδο 1,5% και στα 13,20 ευρώ.

ΑΔΜΗΕ: Ουσιαστικά δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση. Άνοιξε στα 2,20 ευρώ με άνοδο άνω του 5% και υψηλό όγκο. Υπενθυμίζεται πως ξεκίνησε τη χρονιά από τα 2,32 ευρώ.

VIOHALCO: Προσπαθεί να ανακτήσει μέρος των σημαντικών απωλειών που έχει καταγράψει στις μέρες της κρίσης. Κάνει πράξεις πάνω από τα 2 ευρώ στο άνοιγμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Συνεχίζει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό αλλά παράλληλη διαπραγμάτευση και στην Αθήνα, οι οποίες δημοσιεύουν στο ΧΑ τις ανακοινώσεις τους στα αγγλικά ενώ στο site τους έχουν την ίδια ανακοίνωση και στην ελληνική γλώσσα. Δεν την καταλαβαίνουμε αυτή τη λογική…

ΚΕΚΡΟΨ: Αφού άδειασαν κάποιοι χιλιάδες κομμάτια στα ψηλά, η μετοχή από την αρχή του χρόνου που ήταν στα 1,90 ευρώ πήγε μέχρι και λίγο κάτω από 1 ευρώ και τώρα είναι στα 1,52 ευρώ.

ΟΤΕ: Δυνατή κίνηση στο ξεκίνημα με τη μετοχή να είναι στα 12,30 ευρώ με άνοδο άνω του 2,5% και όγκο 52 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 5,7 δισ. ευρώ. Η μετοχή συνεχίζει να έχει εξαιρετική συμπεριφορά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πάει προς τα 0,80 ευρώ λίγο χαμηλότερα δηλαδή από την ημέρα που οι βίαιες πωλήσεις την είχαν πάει στο -30%. Στη συνέχεια πλησίασε τα 0,50 ευρώ και τώρα κάνει την κίνησή της με μία μικρή καθυστέρηση έναντι των άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Έχει κάνει ένα καλό σερί στις τελευταίες συνεδριάσεις και από τα 2 ευρώ έχει πάει στα 2,63 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης