Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Η κρίση του κορωνοϊού θα καθυστερήσει τα σχέδια μείωσης των NPEs των ελληνικών τραπεζών

DBRS: Η κρίση του κορωνοϊού θα καθυστερήσει τα σχέδια μείωσης των NPEs των ελληνικών τραπεζών
Οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού αυξάνουν την αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία
Η κρίση του κορωνοϊού θα ανατρέψει τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών να εκκαθαρίσουν τους ισολογισμούς τους από τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, σύμφωνα με τον οίκο DBRS.
Ειδικότερα, στην ανάλυση με τίτλο «Coronavirus Likely to Disrupt Greek Banks' NPE Reduction Plans» (Ο κορωνοϊός πιθανό να διαταράξει τα σχέδια μείωσης NPE των ελληνικών τραπεζών), που σας παρουσιάζει το bankingnews.gr, η DBRS επισημαίνει ότι οι δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού αυξάνουν την αβεβαιότητα στην ελληνική οικονομία.
Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν σε καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs).
Σύμφωνα με τον DBRS, τα δημοσιονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η χαλάρωση συγκεκριμένων περιορισμών που ανακοίνωσαν οι εποπτικοί φορείς, θα περιορίσουν σε κάποιο βαθμό τον αντίκτυπο στις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο η διάρκεια των μέτρων έναντι της πανδημίας είναι αυτή που θα καθορίσει την πραγματική επίδραση στην ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών.
Όπως εκτιμά τα τα σχέδια των ελληνικών τραπεζών για τη μείωση των κόκκινων δανείων τους θα επηρεαστούν αρνητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php:65) in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 755