Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Είτε θα υπάρξει ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση του χρέους είτε θα βρεθούμε με μια τεράστια κρίση χρέους

Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Είτε θα υπάρξει ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση του χρέους είτε θα βρεθούμε με μια τεράστια κρίση χρέους
Κίνδυνος τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη να βρεθούν αντιμέτωπα με την απειλή νέας λιτότητας είπε ο κ.Δραγασάκης
Τη θέση ότι είτε θα υπάρξει ευρωπαϊκή αμοιβαιοποίηση του χρέους που δημιουργείται με κάποιο ευρωομόλογο είτε μετά θα βρεθούμε σε μία νέα τεράστια κρίση χρέους των ευρωπαϊκών κρατών διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης.
«Εάν δεν υπάρξει απορρόφηση του κόστους με το ευρωομόλογο, την επόμενη ημέρα τα υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη θα βρεθούν αντιμέτωπα με την απειλή νέας λιτότητας, κάτι που πρέπει να αποτραπεί.
Αυτή η πρακτική φέρνει αντιμέτωπη της Ευρώπη με κρίσεις συνοχής και προφανή κίνδυνο για το μέλλον της.
Εάν, λοιπόν, δεν ξοδέψουμε σήμερα περισσότερα χρήματα, σε τόσο μεγαλύτερα προβλήματα και βαθύτερη ύφεση θα βρεθούμε μετά» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Δραγασάκης.
Σχετικά με την Ελλάδα τόνισε ότι «χρειάζονται τα κατάλληλα και επαρκή μέτρα τώρα», επισημαίνοντας ότι «προτεραιότητά μας πρέπει να είναι η αποτροπή νέας φτωχοποίησης».
«Αντί γι' αυτό, η κυβέρνηση νομοθετεί "μισό μισθό για μισή δουλειά", που ακριβώς οδηγεί στη φτωχοποίηση» είπε ο κ.Δραγασάκης, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση «είναι ουραγός στην Ευρώπη δεν δίνεται ένα ελάχιστο και ανεπαρκές επίδομα αντί μισθού, αλλά επιδοτείται η εργασία και αναπληρώνεται ο μισθός, ακριβώς για να αποτραπεί η φτωχοποίηση».
Ο κ. Δραγασάκης κάλεσε κυβέρνηση να δει «με σύνεση και σε διάλογο με τα κόμματα» το ζήτημα του «μαξιλαριού», θέτοντας το ερώτημα: «Εάν η ελληνική οικονομία καταστραφεί "σήμερα" τι νόημα θα έχει το μαξιλάρι "αύριο", που δεν θα αρκεί για "τίποτα" τότε;»
«Η απειλή νέων μνημονίων, που κάποιοι ίσως θα επιθυμούσαν κιόλας, θα αποτραπεί εάν αξιοποιήσουμε σήμερα και επαρκώς όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε» είπε ο κ.Δραγασάκης, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανές την ώρα που δίνεται η μάχη με αυτό το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, στην οικονομία και στα εισοδήματα, «κάποιοι να μιλούν για εκλογές».
«Είναι, άραγε, δυνατόν σε αυτές τις συνθήκες κάποιοι να σκέφτονται πώς θα "κεφαλαιοποιήσουν" το δράμα;
Ή μήπως κάποιοι βλέπουν τις εκλογές ως "ευκαιρία" για να παρθούν "μνημονιακά" μέτρα έπειτα από αυτές;
Μέτρα που οι πολίτες δεν θα γνωρίζουν εκ των προτέρων;» διερωτήθηκε ο κ.Δραγασάκης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης