Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στους ΟΤΑ 2,5 δις ευρώ έως τα τέλη 2023 – Νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Δήμους

tags :
Στους ΟΤΑ 2,5 δις ευρώ έως τα τέλη 2023 – Νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους Δήμους
Το νέο πρόγραμμα φέρει την ονομασία «Αντώνης Τρίτσης» και αντικαθιστά το πρόγραμμα «Φιλόδημος»
Το ποσό των 2,5 δις ευρώ μέσω δημόσιων επενδύσεων θα προσφέρει στους ΟΤΑ έως τα τέλη του 2023 το νέο πρόγραμμα «Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης», το οποίο φέρει τη συμβολική ονομασία «Αντώνης Τρίτσης» και το οποίο έρχεται να αντικαταστήσει το πρόγραμμα «Φιλόδημος».
Το νέο πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, θα έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2023 και αφορά δημόσιες επενδύσεις, συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (συμμετέχει με 1,5 δισ. ευρώ) με δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης, εάν υπάρξει ανάλογη ζήτηση από τους δήμους και τις περιφέρειες.
Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς των υποδομών, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Σε δηλώσεις του ο υπ.Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι κατά την κατασκευή των έργων προβλέπεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 40.000 νέες θέσεις εργασίας, σημειώνοντας πως «αυτό από μόνο του αποτελεί μία πολύ σημαντική συμβολή στη μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας που πρέπει να αρχίσει την επομένη μέρα αυτής της κρίσης».
Όπως αναφέρθηκε, οι χρηματοδοτήσεις θα έχουν τη μορφή αναπτυξιακού δανείου προς τους δήμους και τις περιφέρειες, το οποίο θα αποπληρώνεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Εσωτερικών με τη χρηματοδότηση του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης