Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Συνεχείς ενεργοποιήσεις του μηχανισμού μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) λόγω των έντονων διακυμάνσεων του ΧΑ

tags :
Συνεχείς ενεργοποιήσεις του μηχανισμού μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ) λόγω των έντονων διακυμάνσεων του ΧΑ
Παρατηρείται σημαντική απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή και μία εντολή από τη μία ή την άλλη κατεύθυνση οδηγεί τη μετοχή σε ΑΜΕΜ
Η υψηλή μεταβλητότητα στο ΧΑ, αυξάνει εκ νέου των αριθμό των ενεργοποιήσεων του αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ).
Το ΧΑ βρέθηκε να ενισχύεται έως 3,06% και τώρα υποχωρεί 1% με καλές συναλλαγές, αν λάβουμε υπόψη ότι οι αποτιμήσεις έχουν μειωθεί σημαντικά έναντι των αποτιμήσεων που είχαμε στην αρχή του έτους.
Σε πολλές μετοχές και ειδικά στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση παρατηρείται σημαντική απόσταση μεταξύ αγοραστή και πωλητή και μία εντολή από τη μία ή την άλλη κατεύθυνση οδηγεί τη μετοχή σε ΑΜΕΜ.
Την εικόνα αυτή βέβαια τη συναντάμε αρκετές φορές στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Σημειώνεται πως σήμερα η μετοχή της Coca Cola «βάζει πλάτη» στην αγορά καθώς ενισχύεται 3% και έτσι ο γενικός δείκτης έχει υψηλότερες απώλειες έναντι του FTSE 25.
Χθες είχαμε το αντίθετο.
Εβροφάρμα, Οίκος Σπύρου, Ρεβόλι, Αλουμύλ, Μουζάκης, Βιοκαρπέτ, Κέκροψ είναι μεταξύ των μετοχών που έχουν βρεθεί σε ΑΜΕΜ με κάποιες από αυτές να έχουν ενεργοποιήσει το μηχανισμό περισσότερες από μία φορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης