Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Ισχυρή η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ μετά τον κορωνοϊό - Χρειάζεται και δημοσιονομική στήριξη

Powell (Fed): Ισχυρή η οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ μετά τον κορωνοϊό - Χρειάζεται και δημοσιονομική στήριξη
Η Fed δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας
Την εκτίμηση πως παρά τη απότομη ύφεση, η ανάκαμψη της οικονομίας μετά τον κορωνοϊό θα είναι ισχυρή εξέφρασε ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell.
Στο μεταξύ, ο ίδιος επεσήμανε ότι η κεντρική τράπεζα δεσμεύεται να κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει τη ροή των μετρητών στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μέσω μιας πληθώρας προγραμμάτων και διατηρώρντας τα επιτόκια κοντά στο μηδέν.
Ο Powell μίλησε σε τηλε-συνέδριο του Brookings Institution την ίδια ημέρα που η Fed ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα 2,3 τρισ. δολ..
«Στη Fed, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την οικονομία αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Όταν η εξάπλωση του ιού τεθεί υπό έλεγχο, οι επιχειρήσει θα επαναλειτουργήσουν και ο κόσμος θα επιστρέψει στην εργασία του.
Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη, όταν έρθει, θα είναι ισχυρή» υποστήριξε ο Powell.
Σημειώνεται πως η αμερικανική οικονομία δέχθηκε ακόμα ένα πλήγμα, καθώς σήμερα (9/4/2020) ανακοινώθηκαν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας που έφτασαν σε 6,6 εκατ..
Ωστόσο, ο Powell τόνισε ότι η οικονομία ήταν ισχυρή πριν τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού βάλουν φρένο σε ένα μεγάλο κομμάτι της αμερικανικής παραγωγής.
«Εισήλθαμε σε αυτή την ταραχώδη περίοδο με ισχυρή οικονομία κι αυτό θα συμβάλλει στη στήριξη της ανάκαμψης» τόνισε και επεσήμανε ότι χρησιμοποιούνται όλα τα εργαλεία για την ανάκαμψη της οικονομίας.
Ωστόσο, ο Powell τόνισε πως τη στιγμή που η Fed εργάζεται για την παροχή δανείων, το Κογκρέσο θα πρέπει να παρέχει άμεση ρευστότητα στους κλάδους της οικονομίες που το χρειάζονται.
Ο ίδιος επανέλαβε τη δέσμευση της Fed να διατηρήσει τα κόστη δανεισμού χαμηλά καθώς οι προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αναχαίτιση του κορωνοϊού συνεχίζονται.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης