Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά την οριακή υποχώρηση η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 12,31%

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά την οριακή υποχώρηση η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο 12,31%
ΑΓΟΡΕΣ: Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τραμπ κάνει τα πάντα για την επανεκλογή του. Η FED ρίχνει χρήμα και όσο βλέπει ότι η Wall Street χάνει δύναμη, τόσο ρίχνει. Έτσι σήμερα που έδειχνε σταθεροποίηση βγήκαν πάλι τα ελικόπτερα. Η αρνητική είδηση από τα επιδόματα ανεργίας δεν ακούστηκε.

Ακολούθησε δυνατά και ο DAX, αφού και η Γερμανία έχει ρίξει δικό της χρήμα για να στηρίξει την οικονομία της. Εμείς κινηθήκαμε με υψηλή μεταβλητότητα. Από το γρήγορο +3% στις πρώτες ώρες πήγαμε στο -1% και μετά στο +1,5% και μετά ξανά στο μείον μέχρι που ήρθε το κλείσιμο και μας βρήκε στο -0,3%.

Και σήμερα λόγω της πορείας της Coca Cola αλλά από την ανάποδη σε σχέση με χθες, είδαμε το Γενικό Δείκτη να κλείνει με απώλειες και το FTSE 25 με μικρή άνοδο. Κράτησε την αγορά η μετοχή, καθώς από την άλλη η Jumbo είχε σημαντικές απώλειες ενώ και οι τράπεζες υστέρησαν.

ΧΑ: Η εβδομάδα πάντως κλείνει εξαιρετικά καθώς με τρεις ανοδικές συνεδριάσεις και μία με οριακή υποχώρηση το τελικό αποτέλεσμα είναι άνοδο 12,31%

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μία δυσκολία την εντοπίσαμε. Δε μπόρεσαν να κρατήσουν την αρχική άνοδο και ο δείκτης από τις 386 μονάδες πήγε στις 356 μονάδες και έκλεισε στις 365 μονάδες. Η Εθνική από το +6,6% έκλεισε με μικρές απώλειες. Το ίδιο και η Alpha Bank. Από το +5% έκλεισε και αυτή με οριακές απώλειες. Οι άλλες δύο συστημικές έκλεισαν αμετάβλητες. Βέβαια σε εβδομαδιαία βάση καλά τα πήγαν.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τράβηξε και σήμερα τα βλέμματα των επενδυτών. Μεγάλος ο όγκος αφού ξεπέρασε τα 3 εκατ. τεμάχια αλλά και υψηλή μεταβλητότητα. Τελικά έκλεισε με άνοδο 7,73% και στα 0,8080 ευρώ. Οι τελευταίες συνεδριάσεις βοήθησαν στο να βελτιωθεί η αποτίμηση στα 173 εκατ. ευρώ. Η εβδομάδα κλείνει με άνοδο 53,3%. Τρομερή ανάσα…

COCA COLA: Καλή άνοδος με υψηλό όγκο 164 χιλ. τεμαχίων. Βγήκαν κάποιες πωλήσεις προς το τέλος και περιόρισαν την πορεία της μετοχής, ενώ στις δημοπρασίες επιχειρήθηκε να κλείσει ακόμα χαμηλότερα αλλά δεν τα κατάφεραν οι πωλητές. Στα 22,15 ευρώ και στο +3%.

JUMBO: Σχεδόν από τις πρώτες που ανέκαμψε από τα χαμηλά της και πήγε σχεδόν 50% πάνω από αυτά. Εσχάτως έχει δείξει σημάδια κόπωσης αλλά μπαίνουν στο τέλος κάποιες εντολές και βοηθούν. Σήμερα πήγε μέχρι τα 14,03 ευρώ αλλά τελικά έκλεισε στα 14,38 ευρώ με απώλειες 3,81%. Υψηλό ημέρας στα 14,97 ευρώ.

ΛΑΜΔΑ: Γύρισε απότομα και αυτή. Στα 5,80 ευρώ και στο -3,65% με όγκο 208 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Και εδώ είδαμε καλούς πωλητές. Από τα υψηλά ημέρας των 6,88 ευρώ η μετοχή πήγε μέχρι τα 6,45 ευρώ και έκλεισε στα 6,51 ευρώ με απώλειες 1,88% και όγκο 439 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Προσπάθησε να πάει δυνατά πάνω και πήγε μέχρι τα 2,15 ευρώ αλλά μετά βγήκαν πωλήσεις. Τελικά έκλεισε στα 1,9480 ευρώ και στο -1,02% με όγκο 580 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Ανάσα δε πήρε. Πήγε το πρωί στα 4,37 ευρώ και λίγο πριν το κλείσιμο πήγε στα 4,07 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 4,16 ευρώ και στο -2,80% με όγκο 313 χιλ. τεμάχια και πωλητές στην τιμή κλεισίματος. Αποτίμηση 203 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Από τα μικρά χαρτιά, εδώ το ενδιαφέρον είναι στον όγκο όπου παραμένει υψηλός και οι πωλητές επιμένουν. Στα 0,2380 ευρώ και στο -1,24% με 65 χιλ. τεμάχια συναλλαγές και αποτίμηση 5 εκατ. ευρώ.

Το χρηματιστήριο θα είναι κλειστό αύριο Παρασκευή και την προσεχή Δευτέρα λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Καλό τετραήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης