Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Θετικά πάνω από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας

Κορωνοϊός: Θετικά πάνω από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας
Προσβεβλημένα από τον κορωνοϊό 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας στη Σαουδική Αραβία
Περισσότερα από 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Τimes, τουλάχιστον 150 μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν βρεθεί θετικοί, ενώ ο 84χρονος βασιλιάς της χώρας είναι σε καραντίνα, Mohammed bin Salman.
Την ίδια στιγμή, ένας από τους ανώτερους πρίγκιπες της χώρας, ο κυβερνήτης του Ριάντ, ο πρίγκιπας Faisal bin Bandar bin Abdulziz al Saud βρίσκεται στην εντατική.
Η διοίκηση του νοσοκομείου στο Ριάντ ενημέρωσε τους γιατρούς ότι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να υποδεχθούν τους υψηλά ιστάμενους ασθενείς και μάλιστα, σύμφωνα με υπηρεσιακό email που εστάλη από τη διοίκηση, έχουν προετοιμαστεί 500 κλίνες για VIP ασθενείς.
«Δεν γνωρίζουμε πόσες περιπτώσεις θα έχουμε, αλλά υπάρχει ύψιστο επίπεδο συναγερμού» ανέφερε το μήνυμα, σημειώνοντας ότι «όλοι οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις θα μεταφερθούν απ’ ευθείας» και ότι θα γίνουν δεκτές μόνο «επείγουσες περιπτώσεις».
Να θυμίσουμε ότι έχει ήδη εφαρμοστεί 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Ριάντ και σε πολλές άλλες πόλεις.
Η άμεση κινητοποίηση των Αρχών συνδέεται με το γεγονός ότι η ίδια η βασιλική οικογένεια επλήγη από την πανδημία.
Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση στην χώρα, αναμένεται να παρθούν ακόμα πιο ριζικά μέτρα, που θα αφορούν και τους οικονομικούς μετανάστες.
Πρόκειται για το ένα τρίτο του πληθυσμού.
Προέρχεται από χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και οι συνθήκες ζωής τους καθιστούν πιο ευάλωτους στον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης