Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Μοναδικός όρος για προσφυγή στoν ESM η δέσμευση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για υγειονομικές ανάγκες

tags :
Regling (ESM): Μοναδικός όρος για προσφυγή στoν ESM η δέσμευση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για υγειονομικές ανάγκες
Regling (ESM): Τα μέτρα είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο
Ο επικεφαλής του ESM, Κ. Regling, δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που επετεύχθη μια καλή συμφωνία.
«Ξέρουμε ότι είμαστε σε κρίση», τόνισε ο Regling, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό πως ελήφθησαν μέτρα τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της κρίσης, γιατί όπως τόνισε οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας είναι πολύ σοβαρές.
Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων, ο επικεφαλής του ESM τόνισε ότι τα μέτρα είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους περισσότερο από ότι κάποιες άλλες.
Τόνισε, δε, ότι ήταν απαραίτητα ώστε να αποφευχθεί να διευρυνθούν οι διαφορές μεταξύ των χωρών της ένωσης.
Ο Regling πρόσθεσε επίσης ότι ο ESM θα αποτελέσει το δίχτυ προστασίας για όλες τις χώρες της ένωσης, προσφέροντας στήριξη μέσω πιστωτικής γραμμής ECCL που δεν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.
Μέσω αυτής θα εξασφαλίσει ρευστότητα με χαμηλό επιτόκιο, ενώ οι χώρες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά μόνο για μέτρα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.  
 
www. bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης