Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde (ΕΚΤ): Η Ευρώπη μαζί κατά του κορωνοϊού - Χαιρέτισε την απόφαση του Eurogroup

tags :
Lagarde (ΕΚΤ): Η Ευρώπη μαζί κατά του κορωνοϊού - Χαιρέτισε την απόφαση του Eurogroup
Η Ευρώπη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde
Η Ευρώπη μαζί στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού, είμαι συγκινημένη που είδα τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να καταλήγουν σε μια πρωτοποριακή συμφωνία, δήλωσε μέσω του Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde.
Image


H Christine Lagarde έχει συμβάλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 18 Μαρτίου, προσπαθούσε να πείσει το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ ότι ήρθε η ώρα να απελευθερώσουν μαζικά προγράμματα στήριξης ή να αντιμετωπίσουν μια υπαρξιακή κρίση της Ευρωζώνης.
Ο στόχος ήταν να συμφωνηθούν μέτρα για την εξάλειψη της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κατάρρευσης που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.
Η Lagarde είχε πρόταση αγοράς ομολόγων 750 δισ. ευρώ, την οποία το προσωπικό είχε δημιουργήσει μόλις 48 ώρες πριν εκείνη τη συνεδρίαση.
Το όνομά της: Pandemic Emergency Purchase Program.
Αυτή η συνάντηση ήταν η κρίσιμη στιγμή, όταν μια προειδοποίηση δημόσιας υγείας που απειλούσε αρχικά ένα προσωρινό χτύπημα στην ανάπτυξη μετατράπηκε σε μια πλήρης οικονομική κρίση.
Ύστερα από πυρετώδεις διαπραγματεύσεις, πέτυχε το σχέδιό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης