Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βρούτσης: Νωρίτερα οι συντάξεις τον Απρίλιο - Διαφορετικές οι ημέρες καταβολής στους συνταξιούχους, ανάλογα με το τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ

Βρούτσης: Νωρίτερα οι συντάξεις τον Απρίλιο - Διαφορετικές οι ημέρες καταβολής στους συνταξιούχους, ανάλογα με το τελευταίο αριθμό του ΑΜΚΑ
Σε διαφορετικές ημερομηνίες θα πληρωθούν τον Απρίλιο οι συνταξιούχοι μεγάλων ταμείων, ανάλογα με τον τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ τους
Νωρίτερα , αλλά και με νέο τρόπο στους συνταξιούχους μεγάλων ταμείων ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές στις τράπεζες, θα πληρωθούν οι συντάξεις τον Απρίλιο,  όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για αλλαγή στις πληρωμές των συντάξεων, με στόχο  να μην υπάρξουν ξανά εικόνες συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.
Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, στους συνταξιούχους :

ΙΚΑ – ΟΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στις 22 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9, ενώ στις 24 Απριλίου στους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0 2 4 6 8.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ
Στις 27 Απριλίου θα πληρωθούν οι συντάξεις.

ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ
Οι συντάξεις θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου.

Σχέδιο για διεύρυνση πληρωμής των 800 ευρώ και Μάιο – Ιούνιο – Ξεκινά η ψηφιακή έκδοση συντάξεων

Αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ είχαν υποβάλλει έως την Παρασκευή  περίπου 730.000 εργαζόμενοι, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας πως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να υπερβούν τις 800.000.
Το ποσό των 800 ευρώ σε όλους, όπως είπε, θα πληρωθεί στις 15 και 16 Απριλίου.
Υπογράμμισε μάλιστα ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει ακρίβεια στις ημερομηνίες, ενώ διαβεβαίωσε ότι η περίμετρος των μέτρων , σε περίπτωση που συνεχίζεται η κρίση, «θα διευρυνθεί και για τον Μάιο και τον Ιούνιο».
Περαιτέρω, ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι ξεκινά πιλοτικά την Μεγάλη Εβδομάδα το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες  κατηγορίες συνταξιούχων, λέγοντας πως το όλο εγχείρημα όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά ξεκινά άμεσα.
Πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο προγραμματίζεται «να πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής σύνταξης και χιλιάδες συντάξεις θα βγουν αυθημερόν».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης