Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Στόχος οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου

Κεραμέως (υπ.Παιδείας): Στόχος οι πανελλαδικές να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου
Αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για τη δυνατότητα και τις συνθήκες υποστήριξε η κα.Κεραμέως
Τη θέση ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα Ιουλίου διατύπωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία επανέλαβε πως επιδίωξη του υπουργείου είναι οι εξετάσεις να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες του Ιουνίου.
Σε δηλώσεις της στο Θέμα Fm η κα.Κεραμέως είπε ότι σε κάθε περίπτωση «αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για τη δυνατότητα και τις συνθήκες».
«Εξετάζουμε όλα τα σενάρια πρώτα για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
Το πρώτο μέτρο που κοιτάζουμε είναι μεγαλύτερη απόσταση μέσα από τις τάξεις.
Έχουμε και προβλέψεις για μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη για τις σχολικές εξετάσεις.
Στόχος μας είναι οι πανελλαδικές να γίνουν με τη μικρότερη δυνατή αναστάτωση για τους μαθητές» τόνισε η κα.Κεραμέως, η οποία όσον αφορά τα δημοτικά σχολεία, είπε ότι «η διαδικασία τηλεκπαίδευσης θα συνεχιστεί μέχρι να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα στα σχολεία».
«Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών.
Για αυτό ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας.
Θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην υπάρχει στραβοπάτημα» είπε η υπ.Παιδείας.
Ερωτηθείσα για τους σχεδιασμούς του υπ. Παιδείας να δοθούν laptop/tablet σε μαθητές που δεν διαθέτουν η υπουργός υπογράμμισε ότι «κινούμαστε σε δύο άξονες: αφενός με έκτακτα κονδύλια ΕΣΠΑ που έχουμε ζητήσει και για ενίσχυση εξοπλισμού σχολικών μονάδων και αφετέρου μέσα από δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες σε εξοπλισμό που είναι ήδη καθ' οδόν σε σχολικές μονάδες και με ευθύνη διευθυντών θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς ή μαθητές που δεν διαθέτουν».
Όσον αφορά, τέλος, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για «ένα κεκτημένο που πρέπει να χτίσουμε» συμπληρώνοντας ότι «είναι μια ευκαιρία να ενισχύσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης