Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Ακραία απαισιόδοξοι οι επενδυτές τον Απρίλιο - «Τύπου U» η ανάκαμψη διεθνώς

BofA: Ακραία απαισιόδοξοι οι επενδυτές τον Απρίλιο - «Τύπου U» η ανάκαμψη διεθνώς
Mόλις το 15% των fund managers αναμένει μία ανάκαμψη τύπου V
Ακραία απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι fund managers στην έρευνα της Bank of America για τον Απρίλιο, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ενδεικτικό της ανησυχίας για τις δραματικές επιπτώσεις στην οικονομίας, είναι το γεγονός ότι τα επίπεδα των μετρητών που διακρατούν οι επενδυτές, έχουν ανέλθει σε υψηλό από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, στο 5,9% από 5,1%.
Την ίδια ώρα, μόλις το 15% των ερωτηθέντων αναμένει μία ανάκαμψη τύπου V, δηλαδή μια ραγδαία ανάκαμψη, το 22% τύπου W, ενώ το 52% κάνει λόγο για ανάκαμψη τύπου U.
Η ανάκαμψη τύπου W συμπεριλαμβάνει την υπόθεση ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας παγκοσμίως, ενώ η εκτίμηση τύπου V είναι μάλλον περισσότερο αισιόδοξη, παρά ρεαλιστική, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ανάκαμψη σε σχήμα τύπου U σημαίνει ότι η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την ύφεση θα είναι ασθενέστερη και θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα.
Γι αυτό τον λόγο, οι επενδυτές διατηρούν τις τοποθετήσεις τους σε μετοχές στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2009 και στρέφουν την προσοχή τους στα μετρητά.
Την ίδια ώρα, δηλώνουν long στις μετοχές των κλάδων της υγειονομικής περίθαλψης, τις τεχνολογίας και του σταθερού εισοδήματος.
Στον αντίποδα, δηλώνουν short στις μετοχές της ενέργειας, της βιομηχανίας και των τραπεζών.
Το 93% των επενδυτών αναμένει ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας το 2020 και εκτιμούν οι υποβαθμίσεις των εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή βρίσκονται μόλις στην αρχή, την ώρα που μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις και τράπεζες ετοιμάζονται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τριμήνου.
Οι fund managers δηλώνουν απαισιόδοξοι για την εταιρική κερδοφορία και πιέζουν τις επιχειρήσεις να επικεντρώσουν την προσοχή τους στη βελτίωση των ισολογισμών τους σχετικά με τα μερίσματα και της επαναγορές μετοχών.
Καταλύτη για τη συνέχεια θα αποτελέσει η πορεία των ερευνών σχετικά με το εμβόλιο, αλλά και η ραγδαία ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης στην Κίνα.
Στην έρευνα της BofA συμμετείχαν πάνω από 18 επενδυτές, οι οποίοι διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 545 δισ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης