Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτησε τα προβλήματα στη βιομηχανία λόγω κορωνοϊού με εκπροσώπους των ΣΕΒ, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Συζήτησε τα προβλήματα στη βιομηχανία λόγω κορωνοϊού με εκπροσώπους των ΣΕΒ, ΣΕΒΕ, ΕΒΕΘ
Τα προβλήματα στην βιομηχανία συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, του ΣΕΒΕ και του ΕΒΕΘ
Τα προβλήματα στην βιομηχανία, λόγω κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΕΒ) του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση αναδείχθηκε η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η βιομηχανία, καθώς έχει προκληθεί καθίζηση στη ζήτηση, κατάρρευση των δικτύων διανομής και σταμάτημα των εξαγωγών.
Επισημαίνεται ότι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα είναι της ρευστότητας και των επιταγών και ένας τρόπος για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και για την προετοιμασία της επόμενης μέρας, είναι να διασφαλιστούν ευρωπαϊκά κονδύλια, μέσω Τραπεζών, για όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται.
Οι βουλευτές τόνισαν την ανάγκη να διατηρηθεί η εγχώρια ζήτηση και να διασφαλιστεί η ρευστότητα και υπογράμμισαν πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και του είδους των εργασιακών σχέσεων και να μην μειωθούν οι μισθοί.
Είπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της επιδότησης της εργασίας και όχι της ανεργίας, ενώ κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι «βαδίζει σε διαφορετικό δρόμο, δηλαδή της κατεδάφισης του εργατικού δικαίου και των εργασιακών δικαιωμάτων».
Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κώστας Ζουράρις, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη, Σωκράτης Φάμελλος.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης