Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA: Το φάρμακο για τον κορωνοϊό που πρότεινε ο Trump μπορεί να σπείρει τον θάνατο

CIA: Το φάρμακο για τον κορωνοϊό που πρότεινε ο Trump μπορεί να σπείρει τον θάνατο
Η υδροξυχλωροκίνη που πρότεινε ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ως φάρμακο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο, σύμφωνα με τη CIA
Το φάρμακο που πρότεινε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να καταπολεμηθεί ο κορωνοϊός, η πανδημία που ξεκίνησε από την επαρχία Wuhan της Κίνας προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η υδροξυχλωροκίνη, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε report της η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA.
Το ιατρικό σκεύασμα κατά του ιού που ευαγγελίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος η αλήθεια είναι πως, όταν πρωτοαναφέρθηκε, δέχθηκε ανάμεικτες αντιδράσεις μεταξύ των επαγγελματιών στον χώρο της υγείας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, δρ Fauci, υπέπεσε πολλές φορές σε αντιφάσεις, με αντικρουόμενες δηλώσεις για την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης.
Το εν λόγω φάρμακο, που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί κατά της ελονοσίας, πλέον αποτελεί αιτία και πολιτικής διαμάχης, την οποία υποδαύλισε ακόμα περισσότερο με άρθρο της η εφημερίδα Washington Post.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα, η CIA προειδοποιεί τους αναλυτές, τους πράκτορες και, γενικά, το ανθρώπινο δυναμικό της πως η υδροξυχλωροκίνη έχει ιδιαίτερα σοβαρές και ανεπιθύμητες παρενέργειες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και ξαφνικό θάνατο.
Αυτή η προειδοποίηση, που εμφανίζεται σε έναν ιστότοπο για υπαλλήλους της CIA, είδε το φως της δημοσιότητας στα τέλη Μαρτίου, όταν ο πρόεδρος Trump δήλωσε πως η υδροξυχλωροκίνη μαζί με το αντιβιοτικό αζιθρομυκίνη μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική θεραπεία για τον κορωνοϊό.
To report της CIA, εκτός των άλλων, αναφέρει:
«Σε αυτό το χρονικό σημείο, το φάρμακο δεν συνιστάται για χρήση από ασθενείς.
Υπάρχουν δυνητικά σημαντικές παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένου του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου, που σχετίζονται με την υδροξυχλωροκίνη.
Η ατομική χρήση της από ασθενείς πρέπει να γίνεται προσεκτικά με παρακολούθηση από γιατρό.
Παρακαλώ, μη λάβετε αυτό το φάρμακο μόνοι σας».
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η CIA αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο περί του θέματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης