Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: H πρωθυπουργός Ε.Solberg, είπε πως θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα

tags :
Νορβηγία: H πρωθυπουργός Ε.Solberg, είπε πως θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα
Η Solberg έδωσε τη δεύτερη, αφότου ξέσπασε η κρίση, εθνική τηλεοπτική συνέντευξή της ειδικά σε παιδιά, καθώς δεν επιτρεπόταν σε ενηλίκους να θέσουν ερωτήσεις
Η πρωθυπουργός Erna Solberg είπε σήμερα 15 Απριλίου στα παιδιά της Νορβηγίας πως θα πάρει χρόνο για να επιστρέψει η ζωή στην ομαλότητα καθώς η χώρα, όπως και άλλες στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τμήματα της κοινωνίας της που είχε κλείσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η Solberg έδωσε τη δεύτερη, αφότου ξέσπασε η κρίση, εθνική τηλεοπτική συνέντευξή της ειδικά σε παιδιά, καθώς δεν επιτρεπόταν σε ενηλίκους να θέσουν ερωτήσεις.
Στην πρώτη τέτοια ενημέρωση, στις 16 Μαρτίου, η Solberg είπε στα παιδιά πως είναι εντάξει να αισθάνονται φοβισμένα σχετικά με την πανδημία.
"Θα χρειαστεί ακόμη κάποιος χρόνος πριν επιστρέψουν όλα στην ομαλότητα.
Πόσος θα είναι αυτός, δεν γνωρίζουμε", είπε η πρωθυπουργός, η οποία είχε δίπλα της τους υπουργούς Παιδείας και Οικογένειας.
Δεν ήταν παρόντα παιδιά, όπως προβλέπεται από τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.
"Ένα από τα πράγματα που μου λείπουν περισσότερο είναι να αγκαλιάσω τους φίλους μου", είπε η Solberg στους μικρούς θεατές.
"Προς το παρόν δεν είναι δυνατόν με τους κανόνες για τη διατήρηση απόστασης που έχουμε τώρα.
Όμως άλλα πράγματα θα είναι σύντομα δυνατά".
Η Νορβηγία θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα να ανοίγει και πάλι μερικούς δημόσιους και ιδιωτικούς θεσμούς, που έμειναν κλειστοί για έναν μήνα ώστε να εμποδισθεί η διάδοση το νέου κορωνοϊού.
Οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν και πάλι στις 20 Απριλίου και τα Δημοτικά σχολεία από την πρώτη μέχρι την τετάρτη τάξη στις 27 Απριλίου.
"Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας που μελετήσατε τα μαθήματά σας στο σπίτι, που βοηθήσατε φροντίζοντας τον μικρό σας αδελφό, που βοηθήσατε την Μαμά και τον Μπαμπά και βοηθήσατε κι εμένα να περάσουν καλά οι μέρες με τους ειδικούς κανόνες που έχουμε τώρα", είπε η Solberg στους μικρούς θεατές.
Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις που της στέλνονταν μέσω της παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής NRK Super.
Ανάμεσά τους ήταν οι εξής: "Γιατί είναι ασφαλές για τα μικρότερα παιδιά να πάνε στο σχολείο, αλλά όχι για τα μεγαλύτερα παιδιά;",
"Από πότε θα μπορώ να αγκαλιάζω και πάλι τους φίλους μου;",
"Μπορώ να επισκεφθώ το καλοκαίρι την Γιαγιά μου και τον Παππού μου στη Γερμανία;".
Η Solberg δήλωσε επίσης πως παιδικές παρελάσεις σε μερικές πόλεις πρέπει να ματαιωθούν, περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης που γίνεται στις 17 Μαΐου στο Όσλο για την εθνική γιορτή της Νορβηγίας και την οποία παρακολουθεί ο βασιλιάς Harald.
"Δεν θα γίνουν φέτος παρελάσεις.
Δεν μπορούμε να τις κάνουμε", είπε η Solberg στα παιδιά, σπεύδοντας να προσθέσει πως καταβάλλονται προσπάθειες για να βρεθούν άλλοι τρόποι εορτασμού.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης