Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -11,7% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -11,7% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο του 2020
Η ετήσια πτώση των εξαγωγών στην Ιαπωνία αποδείχθηκε μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (20/4) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -11,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, κυρίως εξαιτίας της μειωμένης ζήτησης για αυτοκίνητα, ανταλλακτικά οχημάτων και πλοία.
Τον περασμένο μήνα οι εξαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -1% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του Μαρτίου θα διαμορφωθεί στο -9,4%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας για τον ίδιο μήνα υποχώρησαν κατά -5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -13,9% τον Φεβρουάριο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 4,9 δισ. γεν (45,6 εκατ. δολ.), ενώ οι οικονομολόγοι αναφέρουν ότι τα στοιχεία ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν πλήρως τον αντίκτυπο του Covid-19 στη χώρα.
Όσον αφορά τις εξαγωγές της Ιαπωνίας προς τις ΗΠΑ, σημειώθηκε σημαντική πτώση της τάξεως του -16,5% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τις εξαγωγές προς την Κίνα διαμορφώθηκε στο -8,7%.
«Οι εξαγωγές και οι εισαγωγές αναμένεται να υποχωρήσουν περαιτέρω τον Απρίλιο, καθώς οι εργοστασιακές λειτουργίες αναστέλλονται και η σημαντική επιβράδυνση της παραγωγής συνεχίζεται παγκοσμίως», δήλωσε ο οικονομολόγος του Dai-ichi Life Research Institute, Takeshi Okuwaki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης