Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Jeff Bezos της Αmazon μετρά πόσο συνδικαλίζονται οι υπάλληλοί του

ΗΠΑ: Ο Jeff Bezos της Αmazon μετρά πόσο συνδικαλίζονται οι υπάλληλοί του
Mε τη βοήθεια της στατιστικής, η Αmazon μετρά τον «κίνδυνο συνδικαλισμού»
Πόσο συνδικαλίζονται οι υπάλληλοί του μετρά η Whole Foods, η εταιρεία που ελέγχουν ο διαδικτυακός κολοσσός Amazon και ο ιδιοκτήτης της Jeff Bezos, σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας Business Insider.
Μάλιστα, για να το καταφέρει αυτό, η Amazon έχει δημιουργήσει έναν θερμικό χάρτη που ενεργοποιείται βάσει ενός στατιστικού συστήματος μοριοδότησης στα 510 καταστήματα της Whole Foods που υπάρχουν στις ΗΠΑ.
Η «βαθμολογία κινδύνου» κάθε καταστήματος προκύπτει μέσα από 24 διαφορετικές μετρήσεις, που περιλαμβάνουν κριτήρια όπως η αφοσίωση των εργαζομένων στην εταιρεία, η φυλετική ποικιλομορφία, η συχνότητα «ενόχλησης των υπηρεσιών ανθρωπίνων πόρων», το πόσο κοντά βρίσκεται κάποιο σωματείο κ.λπ.
Ο θερμικός χάρτης ελέγχει, επίσης, γεωγραφικούς και δημογραφικούς παράγοντες, αλλά και το ποσοστό των ατόμων που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας ανά περιοχή.
Οι βαθμολογίες των καταστημάτων σε κάθε μέτρηση φαίνονται στον χάρτη, ο οποίος αποτελεί μια απεικόνιση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τα «υψηλού κινδύνου» Whole Foods παρουσιάζονται με κόκκινες βούλες.
Η εν λόγω αποκάλυψη καταδεικνύει πώς η Whole Foods χρησιμοποιεί τεχνολογία και δεδομένα για να διαχειριστεί το εργατικό δυναμικό της, που ανέρχεται σε περισσότερους από 95.000 υπαλλήλους.
«Ο χάρτης αντιστοίχισης έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει καταστήματα που “κινδυνεύουν” να πέσουν στα χέρια συνδικαλιστών» αναφέρει η ανώνυμη πηγή.
Οι εκπρόσωποι της Whole Foods δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχετικό σχόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης