Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Απαγόρευση συναθροίσεων 500 ατόμων έως τον Σεπτέμβριο 2020

Δανία: Απαγόρευση συναθροίσεων 500 ατόμων έως τον Σεπτέμβριο 2020
Η Δανία απαγορεύει τις συναθροίσεις 500 ατόμων έως τον Σεπτέμβριο
Οι δημόσιες συγκεντρώσεις 500 ατόμων θα απαγορεύονται έως τον Σεπτέμβριο του 2020, ξεκαθάρισε σήμερα (21/4) η κυβέρνηση της Δανίας, διαψεύδοντας αναφορές ότι οι συγκεντρώσεις αυτές θα επιτρέπονται από τις 10 Μαΐου και στο εξής.
Απεναντίας, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, τα μέτρα αποστασιοποίησης θα ισχύουν όλο το καλοκαίρι, ενώ η απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 10 ατόμων θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου.
Την ίδια μέρα αναμένεται να επιστρέψουν στα μαθήματά τους οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι έως τώρα έκαναν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
Βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία είχαν κλείσει στις 12 Μαρτίου, ανοίγουν σταδιακά, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση δύο μέτρων μεταξύ και οι δραστηριότητες θα πρέπει να οργανώνονται σε μικρές ομάδες.
Για να τηρηθούν οι προϋποθέσεις αυτές, αρκετά σχολεία εξετάζουν το ενδεχόμενο τα μαθήματα να πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους, έχω από τις σχολικές αίθουσες.
Η Δανία περιλαμβάνεται στις χώρες που κινήθηκαν αμέσως για τον περιορισμό της διασποράς επιβάλλοντας lockdown από τις 12 Μαρτίου, προτού καταγραφούν θάνατοι από τον Covid-19.
Συνολικά, 364 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης