Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Οι ΗΠΑ πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντί να μας απειλούν

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Οι ΗΠΑ πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντί να μας απειλούν
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν έχουν καμία δουλειά 7.000 μίλια μακριά από το σπίτι τους»
Τη θέση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού αντί να απειλούν το Ιράν, διατύπωσε σήμερα (23/4) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Javad Zarif, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Ειδικότερα, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, ο κ. Zarif δήλωσε ότι «ο αμερικανικός στρατός πλήττεται από περισσότερες από 5.000 κρούσματα λόγω του Covid-19», για να προσθέσει ότι «ο Donald Trump θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, αντί να πραγματοποιεί απειλές που ενθαρρύνονται από τους τρομοκράτες του Σαντάμ».
Παράλληλα, ο Ιρανός ΥΠΕΞ προχώρησε στην ανάρτηση ενός χάρτη ο οποίος δείχνει την απόσταση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Περσικό Κόλπο, σχολιάζονται ότι «οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά 7.000 μίλια μακριά από το σπίτι τους, προκαλώντας τους ναύτες μας στις δικές μας ακτές στον Περσικό Κόλπο».
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «έχω δώσει εντολή στο Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτείων και πυροβολήσει και να καταστρέψει οποιδήποτε ιρανικό σκάφος παρεχοχλήσει τα πλοία μας στη θάλασσα».
Σημειώνεται ότι η δήλωση του Donald Trump προκάλεσε ενδοσυνεδριακή άνοδο μεγαλύτερη του +35% στο πετρέλαιο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς προκάλεσε ανησυχίες για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης των εντάσεων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης