Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η «σκιά» σκανδάλου στα Voucher η εμπλοκή της κυβέρνησης και οι 7 «αδερφές» που θα μοιράζονταν 18 εκατ. ευρώ

Η «σκιά» σκανδάλου στα Voucher η εμπλοκή της κυβέρνησης και οι 7 «αδερφές» που θα μοιράζονταν 18 εκατ. ευρώ
Η έρευνα θα πρέπει να γίνει καθ’ ύψος αφού το τηλεσκάνδαλο αφορά την συγκεκριμένη επιτελική υπηρεσία, τις επτά (7) «αδελφές» πλατφόρμες, οι οποίες θα μοιράζονταν περί τα 18 εκατ. ευρώ η κάθε μία.
1. Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων.
Αρχιτεκτόνων, δικηγόρων και εκπαιδευτικών και όχι από τα κόμματα.
Το έρεισμα ήταν τα 800 ευρώ που έπαιρναν οι εργαζόμενοι με την υποβολή της αίτησης, σε αντίθεση με τα 600 ευρώ των επιστημόνων σε δύο δόσεις. 400 ευρώ με την ένταξη στην κατάρτιση και 200 μετά την ολοκλήρωση των 100 ωρών.


2. Στο πρόγραμμα είχαν ενταχθεί όλα τα κέντρα δια βίου μάθησης τα οποία σε όλη τη χώρα αριθμούν τα 400, τα οποία θα ελάμβαναν 470 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο (420 ευρώ κόστος-50 ευρώ η πιστοποίηση με τη λήξη), με σύνολο εκπαιδευομένων 180.000 επιστήμονες.


3. Σκάνδαλο σε αυτή την περίπτωση αυτή θα ήταν η «κατευθυνόμενη οδήγηση» ομάδων επιστημόνων σε κάποιο ή κάποια από τα 400 ΚΕΚ. Αυτό δεν έγινε αφού η επιλογή ήταν ελεύθερη. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ το μεγαλύτερο ΚΕΚ είχε λάβει 1.500 αιτήσεις, ενώ νομικός φορέας των δικηγόρων είχε 16.000 αιτήσεις. Από κει και πέρα όλα τα ΚΕΚ κινούνταν μεταξύ 250-600 αιτήσεων. Ποσά δηλαδή (470 ευρώ) μοιρασμένα.

4. Η εμπλοκή νομικής συμβούλου στα γραφείο της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Αννας Στρατηνάκη, η οποία πράγματι σχετίζεται με επαρχιακό ΚΕΚ λόγω συγγένειας, δεν αποτελεί στοιχείο εμπλοκής, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη νομική σύμβουλος εργάζονταν επί χρόνια στο νομικό γραφείο της κ. Στρατηνάκη και συγκεκριμένα από την περίοδο που έκανε νομική άσκηση.

5. Ως σκάνδαλο θα μπορούσε να λογιστεί η πλατφόρμα που έστησαν 7 εταιρίες την χρήση της οποίας θα πλήρωναν  τα ΚΕΚ με ποσό της τάξης των 36 εκατ ευρώ, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους επιστήμονες στα διάφορα πεδία που είχαν επιλεγεί.
Στο σημείο αυτό παραμένει η διερεύνηση για το πόσο διαφανής ήταν η διαδικασία μέσω της οποία επελέγησαν οι συγκεκριμένες εταιρίες οι οποίες θα μοιράζονταν τα χρήματα των ΚΕΚ. Να σημειωθεί ότι δύο επιχειρηματίες έχουν σχέση με την κυβέρνηση, αλλά το περίεργο είναι ότι οι τρείς επιτελικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας για τη διαχείριση Κοινοτικών και άλλων Πόρων που τις επέλεξε, στελεχώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα η διαδικασία επιλογής διήρκεσε τρείς μέρες.
Που σημαίνει ότι οι εταιρίες που πήραν το έργο-που ακυρώθηκε- μπορεί να γνώριζαν;;;;(!!!!) εκ των προτέρων το περιεχόμενο, μια και κατέθεσαν τα πιο «αξιόμαχα» σχέδια.

6. Είναι ξεκάθαρο σε αυτή τη φάση ότι η κυβέρνηση με τον  ένα ή τον άλλο τρόπο είχε επιλέξει να χρηματοδοτήσει την λειτουργία των ΚΕΚ. Και προφανώς έτσι επείσθη και το Μ. Μαξίμου, το οποίο όμως δίνει λάθος «σήμα» μετά τις αντιδράσεις για το ρόλο των ΚΕΚ, μιας και ο πρωθυπουργός διέταξε έρευνα σε βάθος και αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας τους.
Η έρευνα θα πρέπει να γίνει καθ’ ύψος αφού το τηλεσκάνδαλο αφορά την συγκεκριμένη επιτελική υπηρεσία, τις επτά (7) «αδελφές» πλατφόρμες, οι οποίες θα μοιράζονταν περί τα 18 εκατ. ευρώ η κάθε μία.

Όνομα Πλατφόρμας                           Αριθμός Συστήματος             

https://www.edimitra.gr                                1567

https://iclass.gr                                             2153

https://voucher.eclassroom.gr                          36

https://platform.elearning-seminars.gr         1618

www.elearningclass.gr                                 1802

https://voucher.freestudies.gr                          60

https://iclasscloud.com                                2414
 
Αντώνης Βασιλόπουλος
antponpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης