Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Fitch: Κίνδυνος για δεύτερο κύμα κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων
Με τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες να αναφέρουν χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού σε καθημερινή βάση, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το εάν μπορούν να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα με ασφάλεια
Επιφυλακτικός ως προς τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε ΗΠΑ και Ευρώπη εμφανίστηκε αναλυτής της Fitch Solutions επισημαίνοντας ότι σε ημερήσια βάση καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού.
Ειδικότερα, ο Cedric Chehab εστιάζει στην εμπειρία της Κίνας, όπου μετά τη χαλάρωση των μέτρων καταγράφηκαν νέα κρούσματα.
«Η Κίνα επαναλειτουργεί την οικονομία της σταδιακά, αλλά ήδη έχει καταγραφεί κίνδυνος ενός δεύτερου κύματος από την πόλη Harbin» δήλωσε στο CNBC ο αναλυτής της Fitch, επισημαίνοντας ότι υπήρχε ανοδική κίνηση στα ημερήσια νέα κρούσματα όταν η Κίνα άρχισε τη χαλάρωση των μέτρων.
«Παρά την κορύφωση των νέων κρουσμάτων σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ισπανία και η Ιταλία, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος σε σχέση με ό,το είδαμε στη Νότια Κορέα και στην Κίνα.
Έτσι, το ερώτημα είναι: Μπορούν να αρχίσουν τη χαλάρωση των περιορισμών και να επαναλειτουργήσουν τις οικονομίες όταν συνεχίζουν να έχουν τόσο υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων;» δήλωσε ο ίδιος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης