Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -5,1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -5,1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Μάρτιο του 2020
Για το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησαν κατά -1,6%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/4) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, καθώς πολλά καταστήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους στα τέλη του μήνα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, όταν και είχαν σημειωθεί ήπιες απώλειες -0,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -5,8%, την ίδια στιγμή που τον Φεβρουάριο του 2020 δε σημειώθηκε κάποια μεταβολή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ετήσια πτώση θα διαμορφωθεί επίσης στο -5%.
Οι τομείς τροφίμων και λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου ήταν οι μόνοι που σημείωσαν αύξηση, ενώ το ποσοστό των διαδικτυακών πωλήσεων σε σχέση με τις συνολικές λιανικές πωλήσεις διαμορφώθηκε στα ιστορικά υψηλά του 22,3%.
Για το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,6% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019.
Εάν εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, η μηνιαία πτώση των λιανικών πωλήσεων για τον Μάρτιο του 2020 διαμορφώνεται στο -3,7%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους η πτώση ανέρχεται στο -4,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης