Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Τεστ για τα ιταλικά ομόλογα η αξιολόγηση της S&P - Αυξημένο ρίσκο

Deutsche Bank: Τεστ για τα ιταλικά ομόλογα η αξιολόγηση της S&P - Αυξημένο ρίσκο
Αν και μία υποβάθμιση δεν φαίνεται πιθανή, αναλυτές αναφέρουν ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος τους επόμενους μήνες
Δοκιμασία για την ιταλική οικονομία και την αγορά ομολόγων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, την αξιολόγηση από τον οίκο Standard & Poor's.
Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αξιολόγηση του αξιόχρεου της χώρας, το οποίο αξιολογείται με ΒΒΒ, μόλις δύο βαθμίδες πάνω από το όριο της επενδυτικής διαβάθμισης.
Αν και μία υποβάθμιση δεν φαίνεται πιθανή, αναλυτές αναφέρουν ότι ο κίνδυνος είναι μεγάλος τους επόμενους μήνες, με δεδομένη την επιδείνωση των προοπτικών του ιταλικού χρέους λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.
Σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής αιτήματος βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), η Deutsche Bank υπογραμμίζει ότι αν η ενεργοποίηση του ESM είναι πολιτικά εφικτή στην Ιταλία, θα μπορούσε να ξεκλειδώσει περισσότερες αγορές ιταλικών ομολόγων με διάρκεια μικρότερη των τριών ετών από την ΕΚΤ.
Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 40 μονάδες βάσης στο 1,967%, παρά το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής.
Η αγορά ομολόγων της Ιταλίας βρίσκει στήριξη στην απόφαση της ΕΚΤ να δεχθεί τα ομόλογα junk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης