Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Saxo Bank: Σε bear market η Wall Street τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό

tags :
Saxo Bank: Σε bear market η Wall Street τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό
Χωρίς εμβόλιο ή επικείμενη βιώσιμη αντιιική θεραπεία, οι αισιόδοξες ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη σε σχήμα V στη δραστηριότητα και τα κέρδη εξασθενίζουν γρήγορα
Ο κίνδυνος φαίνεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται σε συνδυασμό με τις προοπτικές της πραγματικής οικονομίας, καθώς τα οικονομικά δεδομένα καταρρέουν, οι δοκιμές φαρμάκων αποτυγχάνουν και οι τεχνολογικές ανησυχίες τροφοδοτούν μια πιο επιλεκτική διάθεση, αναφέρει σε νέα ανάλυσή της η Saxo Bank.  
Το φάρμακο για τον κορωνοϊό της Gilead, το Remdesivir, απέτυχε στην πρώτη του δοκιμή στην Κίνα σύμφωνα με τους Financial Times, σε αντίθεση με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα και οδήγησαν υψηλότερα τις μετοχές στις ΗΠΑ.
Όταν οι πληροφορίες έδειξαν ότι το προηγουμένως προαναφερθέν αντιικό ήταν λιγότερο θεραπευτικό και περισσότερο αποτυχία, αυτά τα κέρδη αντιστράφηκαν αμέσως.
Ο δείκτης S&P 500 πραγματοποίησε μια άλλη αντιστροφή στον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών και απέτυχε να κλείσει παραπάνω, προκαλώντας τη θεωρία ότι οι πρόσφατες κινήσεις παραμένουν στο πλαίσιο της bear market που οδηγείται από τεχνικούς καταλύτες, σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο.
Χωρίς εμβόλιο ή επικείμενη βιώσιμη αντιιική θεραπεία, οι αισιόδοξες ελπίδες για γρήγορη ανάκαμψη σε σχήμα V στη δραστηριότητα και τα κέρδη εξασθενίζουν γρήγορα, παρατηρεί η Saxo Bank.

Επομένως, η διαδικασία ανοίγματος εκ νέου είναι μια σταδιακή μετάβαση και η ανάκαμψη στη δραστηριότητα είναι μια αργή επιστροφή στα κανονικά επίπεδα.
Με την αύξηση των απωλειών θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δευτερεύουσες συνέπειες βρίσκονται στο επίκεντρο και παράλληλα μπορεί να αποκλειστεί η ανάκαμψη σε σχήμα V στην απασχόληση.
Η ανασφάλεια στην εργασία, οι χαμένες οικονομίες και οι ανησυχίες για την προσωπική ασφάλεια μειώνουν την κατανάλωση, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα και να ξοδεύουν λιγότερα.
Παράλληλα με την πτώση των οικονομικών δεικτών, είναι πιθανό ότι η συναίνεση για τα κέρδη και τα βασικά κεφάλαια να παραμένει πολύ αισιόδοξη σε αυτά τα επίπεδα, παρά το "QE Infinity" και την παρέμβαση της Fed.
Τα μακροπρόθεσμα αυξανόμενα επίπεδα χρέους, η απο-παγκοσμιοποίηση και η υποχώρηση της διεθνούς συνεργασίας μειώνουν περαιτέρω την πιθανότητα ανάπτυξης, αναφέρει η Saxo Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης