Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Deutsche Bank απέρριψε αίτημα Δημοκρατικών Γερουσιαστών να δώσει πληροφορίες για συναλλαγές του Trump

Η Deutsche Bank απέρριψε αίτημα Δημοκρατικών Γερουσιαστών να δώσει πληροφορίες για συναλλαγές του Trump
Η Deutsche Bank έχει στενές συναλλαγές με τον αμερικανό πρόεδρο καθώς είναι μια από τους μεγαλύτερους πιστωτές του
Η Deutsche Bank απέρριψε το αίτημα τεσσάρων Αμερικανών γερουσιαστών του Δημοκρατικού κόμματος για την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις πρόσφατες επιχειρηματικές συναλλαγές της τράπεζας με τον αμερικανό πρόεδρο Trump.
Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται επιστολή μεταξύ της γερμανικής τράπεζας και της αμερικανικής γερουσίας, τέσσερις γερουσιαστές με επικεφαλής την  Elizabeth Warren,  ζήτησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche, Christian Sewing, πληροφορίες για τις συναλλαγές μεταξύ της τράπεζας με τις εταιρείας του αμερικανού προέδρου αλλά και μελών της οικογένειάς του.
Η Deutsche Bank έχει στενές συναλλαγές με τον αμερικανό πρόεδρο καθώς είναι μια από τους μεγαλύτερους πιστωτές του Trump ο οποίος έχει λάβει δάνεια για τα ξενοδοχεία, τα γήπεδα γκολφ και άλλα ακίνητα του.
Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι η γερμανική τράπεζα προσφέρει στην οικογένεια Trump και στον ίδιο προνομιακή μεταχείριση για την αποπληρωμή δανείων του μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, την ώρα που η Deutsche bank ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Ο σύμβουλος της Deutsche, ωστόσο, στην επιστολή που έλαβε στις 21 Απριλίου, απέρριψε το αίτημα των γερουσιαστών για λόγους απορρήτου.
«Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε την ανάγκη της Deutsche Bank να σέβεται τα νομικά, καθώς και τα συμβατικά, όρια που υπάρχουν σε σχέση με αυτές τις εμπιστευτικές πληροφορίες», έγραψε το δικηγορικό γραφείο της τράπεζας, Akin Gump με την Deutsche Bank να αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης