Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ν. Κορέα διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του Kim Jong Un - «Είναι ζωντανός»

Η Ν. Κορέα διαψεύδει τις φήμες για την υγεία του Kim Jong Un - «Είναι ζωντανός»
Η Νότια Κορέα διαψεύδει τις φήμες για την επιδείνωση της υγείας του Βορειοκορεάτη ηγέτη
(upd5) Τις φήμες για την υγεία του Kim Jong Un διαψεύδει η Νότια Κορέα, με αξιωματούχο της κυβέρνησης να δηλώνει ότι είναι ζωντανός στην υγεία του.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν πυκνώσει οι φήμες ότι η υγεία του δικτάτορα Kim Jong Un της Β. Κορέας έχει επιδεινωθεί μετά την επέμβαση καρδιάς που υποβλήθηκε.
Μάλιστα υπήρχαν έντονες φήμες ότι βρίσκεται σε κώμα.
Ωστόσο νεότερες πληροφορίες από την Νότια Κορέα αναφέρουν ότι ο Kim Jong Un αναρρώνει από την επέμβαση και βελτιώνεται η υγεία του.

Νότια Κορέα: O Kim είναι ζωντανός και είναι καλά


Αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής προεδρίας δήλωσε την Κυριακή (26/4/2020) ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un είναι «ζωντανός και καλά» εν μέσω έντονης φημολογίας ότι, είναι είτε νεκρός, είτε εγκεφαλικά νεκρός.
«Η κυβερνητική μας θέση είναι σταθερή», δήλωσε στο CNN ο Chung-in Moon, σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in.
«Ο Kim Jong Un είναι ζωντανός και καλά.
Βρίσκεται στην περιοχή Wonsan από τις 13 Απριλίου.
Δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ύποπτες κινήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος, όπως γράφει το Business Insider.
Όπως ανέφερε το Business Insider  νωρίτερα οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας δεν πιστεύουν ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είναι νεκρός, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Τι ανέφεραν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Kim Jong Un της Β. Κορέας βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την ιατρική ομάδα που παρακολουθεί τον αρχηγό της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, αναφέρουν ότι η αποτυχία της αρχικής χειρουργικής επέμβασης στην καρδία στις 12 Απριλίου είχε ως αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.
Εν μέσω αντικρουόμενων αναφορών για την υγεία του Kim Jong Un, το ιαπωνικό εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Gendai ανέφερε την Παρασκευή (24 Απριλίου) ότι ένα μέλος της κινεζικής ιατρικής ομάδας που απεστάλη στη Βόρεια Κορέα για να εξετάσει τον Kim Jong Un ανέφερε στο Shukan Gendai τα εξής.
Ο ειδικός κινέζος ιατρός που πήγε με αποστολή στην Βόρεια Κορέα για να αξιολογήσει την κατάσταση της υγείας του Kim Jong Un αποκάλυψε τα εξής:
Περί τις 10 Απριλίου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εξοχή ο Kim Jong Un έσφιξε το στήθος του και έπεσε στο έδαφος.
Ένας γιατρός που συνόδευε τον Kim Jong Un τον μετέφερε σε ένα κοντινό νοσοκομείο ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ο γιατρός ζήτησε επίσης ιατρική ομάδα από την Κίνα για βοήθεια. Στο νοσοκομείο, πριν από την άφιξη της κινεζικής ιατρικής ομάδας, ο γιατρός της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε καρδιακή χειρουργική επέμβαση, αλλά υπήρξαν επιπλοκές λόγω της παχυσαρκίας του δικτάτορα Kim Jong Un και του άγχους του γιατρού.
Εν τω μεταξύ, το Reuters ανέφερε ότι η Κίνα έστειλε αντιπροσωπεία με επικεφαλής ένα ανώτερο μέλος του Διεθνούς Τμήματος Συνδέσμου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Η ομάδα έφυγε από την Κίνα στις 23 Απριλίου για έναν απροσδιόριστο λόγο, αλλά πιστεύεται ότι παρέχει συμβουλές για την υγεία του Kim Jong Un.
Η Daily NK, μια ιστοσελίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα, η οποία διευθύνεται από εξόριστους από την Βόρεια Κορέα, ανέφερε ότι ο Kim Jong Un αναρρώνει από επέμβαση καρδιάς.
Επιπλέον, η αδερφή του Kim Kim η Yo Jong προήχθη πρόσφατα από πρώτη υπουργό του Τμήματος Προπαγάνδας (PAD) στην πρώτη αναπληρωτή υπουργό του Τμήματος Οργανισμού και Προσανατολισμού (OGD)....και φαίνεται η επικρατέστερη να τον διαδεχθεί.
Μια παραλλαγή της φήμης για την τύχη του Kim Jong Un αναφέρθηκε από κινεζικό τηλεοπτικό σταθμό τονίζοντας ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας είναι νεκρός με βάση μια «πολύ σταθερή πηγή».
Στην Κίνα, συγκροτήθηκε μια ομάδα περίπου 50 ατόμων με γιατρούς από το "Εθνικό Κέντρο Καρδιαγγειακών Νοσημάτων της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών Fuwai και το 301 Λαικό Νοσοκομείο του Απελευθερωτικού Στρατού.
Πήραν σημαντικό εξοπλισμό και με ειδική πτήση έφθασαν στην Βόρεια Κορέα.
Ο Kim Jong Un δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από τότε που προήδρευσε μιας συνάντησης στις 11 Απριλίου αλλά εν συνεχεία έχασε την γιορτή στις 15 Απριλίου για τα γενέθλια του παππού του Kim II Sung.

Τι αναφέρουν οι κινέζοι

Εν τω μεταξύ, τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας όσο και Κινέζος αξιωματούχος έχουν αμφισβητήσει ότι κινδυνεύει η υγεία του Kim Jong Un μετά την χειρουργική επέμβαση, ενώ αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δήλωσαν ότι δεν είχαν εντοπίσει σημάδια ασυνήθιστης δραστηριότητας στη Βόρεια Κορέα.
Την Πέμπτη, ο Πρόεδρος Trump των ΗΠΑ υποβάθμισε επίσης προηγούμενες αναφορές ότι ο Kim Jong Un ήταν σοβαρά άρρωστος.
«Νομίζω ότι η έκθεση ήταν λανθασμένη», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους, αλλά αρνήθηκε να πει εάν είχε επικοινωνήσει με αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας.
Στις 24 Απριλίου 2020 πηγή της Νότιας Κορέας είπε στο Reuters ότι ο Kim Jong Un ήταν ζωντανός και πιθανότατα θα εμφανιστεί σύντομα.
Ένας αξιωματούχος που φέρεται να έχει πληροφόρηση ανέφερε ότι ο Kim Jong Un ήταν γνωστό ότι είχε προβλήματα υγείας, αλλά δεν είχε κανένα λόγο να συμπεράνει ότι ήταν σοβαρά άρρωστος ή δεν μπορούσε τελικά να επανεμφανιστεί στο κοινό.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, όταν ρωτήθηκε για την υγεία του Kim Jong Un στο Fox News αφότου μίλησε ο Trump είπε: «Δεν έχω τίποτα που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας απόψε, αλλά ο αμερικανικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ σοβαρά».
Την τελευταία φορά που τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν για το πού βρίσκεται ο Kim Jong Un όταν προήδρευσε μιας συνάντησης στις 11 Απριλίου.
Ωστόσο, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν ότι παρευρέθηκε σε μια εκδήλωση για τα γενέθλια του παππού του, Κιμ Ο Il Sung, στις 15 Απριλίου, μια σημαντική επέτειος για την Βόρεια Κορέα.
Ο Kim Jong Un, που είναι ηλικίας 36 ετών, έχει εξαφανιστεί στο παρελθόν από κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας.
Το 2014, εξαφανίστηκε για περισσότερο από ένα μήνα και η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας τον έδειξε αργότερα.
Η υγεία του πάντως είχε επιδεινωθεί από το έντονο κάπνισμα, την προφανή αύξηση βάρους και το οικογενειακό ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Όταν ο πατέρας του Kim Jong Un, Kim Jong Il, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2008, τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας ανέφεραν εκείνη τη στιγμή ότι οι Κινέζοι γιατροί συμμετείχαν στη θεραπεία του μαζί με Γάλλους γιατρούς.

Ο Kim Jong Un και η αδερφή του Yo Jong

North Korea's silence on Kim Jong Un's health fuels succession ...

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης