Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trudeau: Τα σχέδια επανεκκίνησης της οικονομίας του Καναδά δεν στηρίζονται στην αρχή της ανοσίας

Trudeau: Τα σχέδια επανεκκίνησης της οικονομίας του Καναδά δεν στηρίζονται στην αρχή της ανοσίας
«Πιστεύω ότι κανένα από τα σχέδια (άρσης των περιοριστικών μέτρων) δεν στηρίζεται στην αρχή της ανοσίας» δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός
Τα σχέδια που μελετώνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας του Καναδά δεν στηρίζονται στο ενδεχόμενο μιας ανοσίας του πληθυσμού του, ξεκαθάρισε ο Καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau.
«Πιστεύω ότι κανένα από τα σχέδια (άρσης των περιοριστικών μέτρων) δεν στηρίζεται στην αρχή της ανοσίας» δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός το Σάββατο 25/4 κατά τη διάρκεια καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί.
Όπως ανέφερε η  ανοσία είναι ένα θέμα «πάνω στο οποίο θα πρέπει να έχουμε πιο σαφείς απαντήσεις και έως ότου γίνει αυτό, θα πρέπει να δείχνουμε μεγαλύτερη σύνεση», προσθέτοντας ότι έμφαση θα συνεχίσει να δίνεται στην κοινωνική αποστασιοποίηση και τα προσωπικά μέτρα προστασίας.
«Δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στην ιδέα δημιουργίας μιας φυσικής ανοσίας», τόνισε από την πλευρά της η επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά.
Σημειώνεται ότι ο Trudeau συναντήθηκε την Παρασκευή 24/4 με τους επικεφαλής των καναδικών επαρχιών, με τους οποίους, όπως ανέφερε, συζήτησε μέτρα άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες, τα οποία θα ποικίλλουν ανάλογα με την κατάσταση των επαρχιών.
Κατά τον ίδιο, πρέπει «α γίνει μια σημαντική εργασία συντονισμού σε εθνικό επίπεδο για να αποφευχθεί η σύγχυση».
Πάντως ο Trudeau επέμεινε στην ανάγκη για μια προσέγγιση «συνετή και σταδιακή», προσθέτοντας ότι, πριν ξανανοίξουν οι τομείς της οικονομία, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει «όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για να προστατευτούν οι εργαζόμενοι» και να αποφευχθεί η εξάπλωση της πανδημίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης