Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Best Workplace για το 2020 αναδείχθηκε η ελληνική start-up Dialectica

tags :
Best Workplace για το 2020 αναδείχθηκε η ελληνική start-up Dialectica
Επένδυση στους εργαζομένους μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιβράβευσης - Καμία περικοπή μέσα στην κρίση
Την επιτυχία του καινοτόμου εργασιακού μοντέλου που εφαρμόζει από την αρχή της ίδρυσής της και στηρίζεται στη διαρκή εκπαίδευση και επιβράβευση των εργαζομένων της, επιβεβαίωσε η ανάδειξη της Dialectica ως Best Workplace για το 2020, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζόμενους.
Η Dialectica είναι μια ελληνική start-up εταιρεία, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2015, με προσωπικό 4 ατόμων, φτάνοντας σήμερα να μετρά περισσότερους από 170 εργαζομένους και γραφεία σε Αθήνα και Λονδίνο.
Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παροχή εξειδικευμένων επιχειρηματικών συμβουλών σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού (κυρίως κατά τη διάρκεια εξαγορών), μεγάλες πολυεθνικές, private equity funds και συμβουλευτικές εταιρείες.
Μάλιστα, η ξεχωριστή εργασιακή κουλτούρα της Dialectica δεν διαταράχθηκε ούτε κατά την πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας.
Έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ήδη από τον Φεβρουάριο η εταιρεία είχε οργανώσει σχέδιο εργασίας από το σπίτι, το οποίο και έθεσε σε εφαρμογή πριν την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση για τους περιορισμούς στην κίνηση.
Παράλληλα, αν και το παγκόσμιο lockdown επέφερε σχεδόν παύση της οικονομικής δραστηριότητας της Dialectica, η εταιρεία επέλεξε να επενδύσει για ακόμη μια φορά στους εργαζόμενούς της, χωρίς να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίaς, αναστολές συμβάσεων ή μειώσεις μισθών.
Τονίζεται ότι ο διαγωνισμός Best Workplace διοργανώνεται για 18η συνεχόμενη χρονιά από το Great Place to Work Institute και συνιστά τη μεγαλύτερη ετήσια αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος στη χώρα.
Ο οργανισμός αξιολογεί και βραβεύει επιχειρήσεις για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον σε περισσότερες από 60 χώρες σε έξι ηπείρους, ενώ οι λίστες Best Workplaces αποτελούν την εκτενέστερη και πιο αξιόπιστη έρευνα στον κόσμο σχετικά με το εργασιακό περιβάλλον, τη διαχείριση των εργαζομένων και τη σημασία της εμπιστοσύνης στον εργασιακό χώρο.
Η συμμετοχή των εταιρειών στην έρευνα είναι εθελοντική και η αξιολόγηση γίνεται κατά κύριο λόγο από τους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι απαντούν, ανώνυμα, σε ερωτηματολόγιο με 58 ερωτήσεις, καθώς και από μία κριτική επιτροπή η οποία
εξετάζει τις πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζει η εταιρεία.
«Εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης που δοκιμάζει κοινωνίες και επιχειρήσεις σε όλη τη γη, εμείς επιλέξαμε να μείνουμε συνεπείς σε αυτό που αποτελεί τη συνταγή επιτυχίας της Dialectica από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, δηλαδή την
επένδυση στους ίδιους μας τους εργαζομένους. Η ανάδειξη της εταιρείας ως Best Workplace αποτελεί αφενός την καλύτερη επιβεβαίωση αυτής της στρατηγικής επιλογής και αφετέρου μια μεγάλη τιμή για όλους εμάς στην εταιρεία, να αποτελεί το
εργασιακό μας μοντέλο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την αγορά», ανέφερε o επικεφαλής της Dialectica, Γιώργος Τσαρούχας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης