Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το 40% των Αμερικανών προτιμούν εκλογές μέσω email λόγω Covid-19

Δημοσκόπηση: Το 40% των Αμερικανών προτιμούν εκλογές μέσω email λόγω Covid-19
Το 40% των πολιτών στις ΗΠΑ επιθυμούν τη διεξαγωγή εκλογών μέσω email λόγω της πανδημίας

Περίπου το 40% των Αμερικανών πολιτών επιθυμούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Associated Press-NORC Center for Public Affairs, τη διεξαγωγή εκλογών μέσω… ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εξαιτίας της ανησυχίας που έχει σπείρει η πανδημία του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει τον θάνατο σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο και αναγκάσει τις κυβερνήσεις να λάβουν δρακόντεια περιοριστικά μέτρα.
Η νέα δημοσκόπηση, επίσης, αναφέρει ότι οι Δημοκρατικοί είναι πιο δεκτικοί απέναντι σε αυτή, αν μη τι άλλο, την πρωτοποριακή ιδέα, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί φαίνεται πως αντιτίθενται.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως οι θιασώτες των εκλογών μέσω Διαδικτύου έχουν αυξηθεί κατά πολύ, αφού συνιστούν το 40% των Αμερικανών, ενώ το 2018, όταν είχε τεθεί το ίδιο ερώτημα, έφταναν μόλις στο 18%.
Πάντως, το εν λόγω δίλημμα, που σε άλλες εποχές μπορεί να προκαλούσε ακόμα και θυμηδία, όσο προχωρά ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστικό, καθώς αξιωματούχοι στον χώρο της Υγείας προειδοποιούν για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με την πανδημία.
Κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ διεξάγει με διαφορετικό τρόπο εκλογές.
Πέντε πολιτείες στέλνουν αυτομάτως δελτία σε κάθε ψηφοφόρο.
Από την άλλη, ο γενικός εισαγγελέας του Τέξα ισχυρίστηκες ότι ο κορωνοϊός δεν μπορεί να αποτελέσει πρόφαση για να μην προσέλθουν οι ψηφοφόροι στις κάλπες.
Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 40% των Αμερικανών προτιμούν τη διεξαγωγή εκλογών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από 19% το 2018.
Ένα άλλο 40% είναι αντίθετοι. Αλλά ακόμη περισσότεροι, το 48%, προτιμά τη διεξαγωγή ψηφοφορίας μέσω email αν ο κορωνοϊός συνεχιστεί και τον Νοέμβριο.
Στο μεταξύ, το 41% φοβούνται χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης