Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Πτώση κερδών στα 66 εκατ. το α΄ τρίμηνο - «Μαξιλάρι» 260 εκατ. για τον κορωνοϊό

tags :
Deutsche Bank: Πτώση κερδών στα 66 εκατ. το α΄ τρίμηνο - «Μαξιλάρι» 260 εκατ. για τον κορωνοϊό
H τράπεζα έβαλε στην άκρη «μαξιλάρι» ύψους 260 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απώλειες από τον κορωνοϊό
Στα 66 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α΄τρίμηνο του 2020, από 201 εκατ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, με την πτώση να ανέρχεται στο 67%, καθώς οι συνέπειες από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός  βρίσκονται στο επίκεντρο.
Υπό αυτό το πρίσμα, η τράπεζα έβαλε στην άκρη «μαξιλάρι» ύψους 260 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιθανές απώλειες από τον κορωνοϊό.
Οι ζημιές που αντιστοιχούν στους μετόχους, ανέρχονται σε 43 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 97 εκατ. ευρώ, ένα χρόνο νωρίτερα.
Ωστόσο, η  αύξηση των εσόδων στην επενδυτική τραπεζική κατά 18% βελτίωσε την εικόνα των αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.
Τα έσοδα από τη μονάδα σταθερού εισοσήματος αυξήθηκαν κατά 13%.
Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 6,35 δισ. ευρώ, σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το α΄τρίμηνο του 2019.
Οι αγορές είχαν προεξοφλήσει τα αποτελέσματα της Deutsche Bank, μετά τις ανακοινώσεις της Κυριακής, με αποτέλεσμα η μετοχή να σημειώνει συγκρατημένη άνοδο 1,8%.
Την Κυριακή η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι κατέγραψε απρόσμενη κερδοφορία στο α΄τρίμηνο του έτους, παρά τη ραγδαία αύξηση των προβλέψεων.
Η άνοδος της μετοχής σε μηνιαία βάση ανέρχεται στο 17% και σε εβδομαδιαία στο 7%.
«Στην τρέχουσα κρίση η τράπεζα καταγράφει ισχυρά νούμερα και στηρίζει τους πελάτες της», τόνισε ο Christian Sewing, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank.
Το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή σχεδόν 18.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια ως μέρος μιας τεράστιας αναδιάρθρωσης για την αποκατάσταση της κερδοφορίας της τράπεζας μετά από 5 χρόνια ζημιών.
Τον Μάρτιο, η τράπεζα ανέστειλε τα σχέδια για απολύσεις ευρείας κλίμακας λόγω της επιδημίας του κοροναϊού.Χαμένοι στόχοι
Η Deutsche δήλωσε ότι ο δείκτης κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 ήταν 12,8% στο τέλος του τριμήνου, από 13,6% στα τέλη Δεκεμβρίου, προσθέτοντας ότι επανεξετάζει τους στόχους του 2020 για το CET1 και τη μόχλευση.
Περίπου 40 μονάδες βάσης της μείωσης των κεφαλαίων προήλθαν από την πανδημία κοραναϊού, μια κρίση που ώθησε τις επιχειρήσεις να κλείσουν σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η τράπεζα δεν αναμένει να εκπληρώσει το στόχο της αναλογίας μόχλευσης 4,5% για το 2020 και ότι είναι πιθανό να πέσει προσωρινά κάτω από τον προηγούμενο στόχο CET1 τουλάχιστον 12,5%.
«Η διοίκηση έχει λάβει τη σαφή απόφαση να επιτρέψει στο κεφάλαιο να πέσει προσωρινά κάτω από τον στόχο της, προκειμένου να υποστηρίξει τους πελάτες και την ευρύτερη οικονομία σε αυτή τη στιγμή της οικονομικής κρίσης», δήλωσε η τράπεζα.
Η Deutsche Bank αναμένει ότι τα έξοδα από τόκους να είναι 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες ήταν πιθανώς περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιδόσεις της Deutsche bank συγκρίνονται ευνοϊκά με την Credit Suisse AG, η οποία ανακοίνωσε ζημίες
Οι καλύτεροι από το αναμενόμενο αριθμοί της Deutsche μπορεί τουλάχιστον να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση στους επενδυτές της τράπεζας, οι οποίοι έχουν επωμιστεί μεγάλες απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης