Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

ΕΑΕΕ: Πτώση -1,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020

tags :
ΕΑΕΕ: Πτώση -1,6% στην παραγωγή ασφαλίστρων το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020
Οι ασφάλειες ζωής είχαν μείωση παραγωγής 5,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019
Μεγάλο πρόβλημα στην ασφαλιστική αγορά δημιουργεί, όπως όλα δείχνουν από τα πρώτα στοιχεία, η πανδημία, καθώς σύμφωνα με την τριμηνία έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας η συνολική παραγωγή παρουσιάζει μείωση της τάξης του 1,6%.
Παρότι η έκθεση μετρά μόλις το τελευταίο 12ημερο της επιβολής των μέτρων του lockdown, όλοι οι δείκτες της ασφαλιστικής αγοράς που είναι συνδεδεμένοι με επενδύσεις, χρηματιστήρια και ομόλογα κινούνται αρνητικά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ασφάλειες ζωής συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 είχαν μείωση παραγωγής 5,3% ενώ αντίθετα οι ασφάλειες ζημιών είχαν αύξηση παραγωγής 1,9%. Συνολικά και οι δύο κλάδοι είχαν μείωση 1,6%.
Στον κλάδο ζημιών η ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτων είχε μεγάλη μείωση παραγωγής 4,5% ενώ οι λοιποί κλάδοι αύξηση παραγωγής 5,4%
Στις ασφάλειες ζωής με εξαίρεση τις “Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις” που είχαν αύξηση +44,0% οι κλάδοι “Ασφαλίσεις Ζωής” και “Διαχείριση συλλογικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων” είχαν μείωση 4,3% και 42,9% αντίστοιχα .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης