Τελευταία Νέα
Speculator

Η Internet Q, οι ασύλληπτες πιστωτικές γραμμές, οι ορκωτοί «πουκάμισα», το ongoing concern με άνεση… αποπληρωμής δανείων

tags :
Η Internet Q, οι ασύλληπτες πιστωτικές γραμμές, οι ορκωτοί «πουκάμισα», το ongoing concern με άνεση… αποπληρωμής δανείων
Δάνεια με το… τσουβάλι και ασύλληπτες πιστωτικές γραμμές είχε στη διάθεσή της η Internet Q Ελλάδος από το 2013 έως και το 201
Δάνεια με το… τσουβάλι και ασύλληπτες πιστωτικές γραμμές είχε στη διάθεσή της η Internet Q Ελλάδος από το 2013 έως και το 2015 ενώ την ίδια στιγμή άλλαζε τους ορκωτούς ελεγκτές τακτικότατα.
Βέβαια προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι τράπεζες ή όπως λένε οι κακές γλώσσες μια συγκεκριμένη τράπεζα έφταναν να δίνουν δάνεια και πιστωτικές γραμμές χρησιμοποιημένες ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Όπως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα δάνεια μετά το 2015 αποπληρώνονται με… άνεση όταν από τη συγκεκριμένη χρήση οι ορκωτοί θέτουν αδιαλείπτως θέμα δυνατότητας συνέχισης δραστηριότητας (σταθερά αρνητικό κεφάλαιο κίνησης) στα πιστοποιητικά ελέγχου.
Το 2015 είναι η χρονιά που η εταιρία αρνείται τον φορολογικό έλεγχο από ορκωτούς, πράγμα που φαίνεται να περνά στα ψιλά από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές και παρά το γεγονός ότι το 2017 η Grant Thornton στο πιστοποιητικό της αναφέρει πως από τον έλεγχο που έκανε δεν μπόρεσε να αποκτήσει εύλογη διασφάλιση για την πρόβλεψη που απαιτείται για τη συγκεκριμένη παράβαση της Internet Q.
To 2015 είναι η τελευταία χρονιά που ελέγχεται η Internet Q από τη Deloitte.
Το 2016 και το 2017 τον έλεγχο πραγματοποιεί η Grant Thornton ενώ εκλέγεται από τη γενική Συνέλευση της Internet Q για τον έλεγχο της χρήσης του 2018.
Όμως αιφνιδιαστικά (γιατί άραγε;) παύεται με νέα απόφαση Γενικής Συνέλευσης και στη θέση της διορίζεται η Auditplus μια μικρότερου μεγέθους ελεγκτική.
Το ερώτημα που τίθεται βέβαια πέραν των άλλων είναι πως μια εταιρία με ongoing concern και ραγδαία πτώση τζίρου και ταχείς μεταβολές απαιτήσεων σε επίπεδο θυγατρικών και συνδεδεμένων αποπληρώνει δάνεια.
Εκτός κι αν τα δάνεια αποπληρώνονται και μεταφέρονται σε άλλες εταιρίες του ευρύτερου ομίλου ή υπάρχουν ενδιάμεσες συναλλαγές ομολόγων.
Την απάντηση πιθανώς να την έχει πρόσωπο κλειδί που παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή η εμπλοκή του παραμένει ακλόνητος προς το παρόν.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης