Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι πιο εύποροι δεν θα αλλάξουν το μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο παρά την κρίση του κορωνοϊού

UBS: Οι πιο εύποροι δεν θα αλλάξουν το μετοχικό τους χαρτοφυλάκιο παρά την κρίση του κορωνοϊού
Το 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσαν ότι θα διατηρήσουν το ίδιο μετοχικό χαρτοφυλάκιο με το 37% να σχεδιάσει να επενδύσει περισσότερο σε μετοχές τους επόμενους έξι μήνες
Στο συμπέρασμα ότι σχεδόν οι μισοί εύποροι επενδυτές και επιχειρηματίες στον κόσμο αναμένεται ότι θα διατηρήσουν το μετοχικό του χαρτοφυλάκιο στα ίδια επίπεδα με τους τελευταίους έξι μήνες, παρά την κρίση του κορωνοϊού, καταλήγει μελέτη της UBS.
Ειδικότερα, το 47% εκ των 4.108 οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι να διατηρήσουν στα τρέχοντα επίπεδα τις επενδύσεις τους στο χρηματιστήριο, ενώ το 37% σχεδιάζει να επενδύσεις περισσότερο σε μετοχές τους επόμενους έξι μήνες.
Στην έρευνα της UBS συμμετείχαν εύποροι επενδυτές και επιχειρηματίες σε 14 αγορές τον Απρίλιο.
Σχεδόν το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων (23%) υποστήριξαν ότι τώρα είναι μια καλή στιγμή για αγορά μετοχές, ενώ το 61% δήλωσε ότι υπήρχε ευκαιρία για αγορά εάν οι μετοχές υποχωρήσουν κατά επιπλέον 5% με 20%.
Ενώ μόνο το 46% εξέφρασαν την αισιοδοξία τους σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές για τις περιοχές τους, ενώ το 70% εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για το μακροπρόθεσμο outlook.
H υποχώρηση στο βραχυπρόθεσμο outlook ήταν πιο έντονη στις ΗΠΑ, υποχωρώντας από 68% το τέταρτο τρίμηνο σε μόλις 30% το, ενώ οι Ευρωπαίοι (εκτός Ελβετίας) έδειξαν τη μικρότερη υποχώρηση στο κλίμα, από 58% σε 50%.
«Το 96% των επενδυτών ανά τον κόσμο δήλωσαν ότι η COVID-19 έχει επηρεάσει τον τρόπου ζωής τους με κάποιο τρόπο, με περισσότερους από τους μισούς να αναφέρουν ότι κρατούν κοινωνικές αποστάσεις, αποφεύγουν τα πλήθη και αποφεύγουν τα ταξίδια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της UBS Wealth Management.
«Ωστόσο διαφοροποιούνται οι απόψεις για το πότε θα περάσει η χειρότερη φάση της κρίσης, με το ένα τρίτο να το τοποθετεί στο τέλος του Ιουνίου, ένα τρίτο να το τοποθετεί το Φθινόπωρο και το υπόλοιπο ένα τρίτο στο τέλος του έτους ή και αργότερα» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης